Dit moet je weten over Cardano!

Hoe kun je Bitcoin kopen?

We hebben het hier bij TechGirl weleens over Cryptokitties, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven in de wereld van cryptovaluta. We zullen eerlijk zijn; je zult eerst wat over ’t wereldje moeten leren voor je Bitcoin kunt kopen bijvoorbeeld. We brengen je vast bij met de basics: zo kun je Bitcoin kopen.

Er zijn weinig banken die heel erg staan te springen om Bitcoinbedrijven en ze geven dan ook geen tot weinig informatie over deze cryptovaluta. Maar waar kun je dan wel terecht? Beste Bank geeft meer inzicht in hoe de wereld van Bitcoin werkt. Het is een kennisbank, dus je kunt er ook als expert terecht, maar laten we het voor nu wat simpel houden. Er is bijvoorbeeld op die site een cursus te volgen over Bitcoin.

Bitcoin kopen

Bitcoin is digitaal geld. Dit is cryptografisch beveiligd via een P2P-netwerk (een blockchain), waarbij geen banken of derden komen kijken. Er mogen wereldwijd maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop worden gebracht en je kunt dit niet uitbreiden. Eén Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi’s. Lekker duidelijk toch?

Wil je Bitcoin kopen, dan kun je dat bijvoorbeeld doen via iDEAL op de handelsbeurs van Bitvavo in Amsterdam. Je hebt hier dan ook meteen een Bitcoin-wallet, want dat is waar je dit virtuele geld in bewaart. Nu is één Bitcoin kopen niet iets dat je zo even doet. Die dingen zijn duizenden euro’s waard. Gelukkig kun je ook een gedeelte van een Bitcoin kopen, want elke Bitcoin kan bestaan uit 100.000.000 (satoshi) delen. Je moet dus vooral bedenken hoeveel satoshi je wil aanschaffen.

Decentraal

Waarom je Bitcoin zou kopen? Bijvoorbeeld omdat je wil meedoen aan een innovatie die helpt bij de opbouw van een decentraal financieel systeem waarin iedereen gelijk is. Maar ja, het staat ergens nog redelijk in de kinderschoenen, omdat het vrij nieuw is. Houd daar rekening mee: het kan ook slechts blijven bestaan zoals nu. Vandaar dat we je nooit aanraden er in een keer heel veel in te investeren: je weet niet wat de toekomst van Bitcoin zal brengen.

MobileMobile

Mocht je overigens een stap verder zijn en zelf een wallet hebben en beheren, zorg dan dat je je toegangscode heel goed bewaard. Eenmaal kwijt, blijft kwijt. Er bestaat geen resetcode om je code opnieuw op te vragen.

Er zijn zelfs mensen die hun code op een stuk metaal hebben laten graveren dat in een onbrandbare kluis ligt bij een notaris: alles om maar te zorgen dat niemand bij zijn Bitcoin kan, en tegelijkertijd een erfgenaam wel toegang heeft mocht hij komen te overlijden. Zelfs als er brand is bij de notaris, dan zal die plaat overleven. Wel zo fijn als je satoshi-miljardair bent.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Beste Bank.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.