plantjes apps

Gezien bij EditieNL – deze plantjes apps wil jij hebben!

Vanavond op EditieNL vertelt Anke iets over handige plantjes apps. Benieuwd welke dat zijn? Hier komen ze alvast. Bovendien hebben we dit artikel aangevuld met wat extra plantentips, zodat je er helemaal eco tech tegenaan kunt!

Om deze 3 plantjes apps gaat het…

1. Picture This

De app werkt heel simpel. Je richt je camera op je plant en maakt een foto. De app gaat vervolgens op zoek in de database naar een plant die op jouw plant lijkt. En dat werkt echt supergoed! Vervolgens kan je meer informatie lezen over de soort plant. Niet alleen staan daar interessante feitjes bij zoals de betekenis en afkomst van de plant, maar ook gebruiksrituelen en een uitgebreide beschrijving. Daarnaast vind je ook een overzicht terug hoe je je plant het beste kunt verzorgen.

Het grote voordeel van Picture This is dat je ook op een landkaart op zoek kunt gaan naar nieuwe inspiratie. Bijvoorbeeld bij jou in de buurt. -even spieken of dat plantje wel écht leuk is in reallife- Het grote nadeel is de prijs van deze app: na 7 dagen gratis proefperiode moet je een abonnement nemen. En dat kost 20 (!) euro per jaar. -slik-

Meer weten? Check de ervaring van Hilde ook even met Picture This.

2. PlantNet

Met de PlantNet app kun je ook planten scannen, maar daarnaast is het ook mogelijk om per continent op te zoeken welke plant daar vaak voorkomt. De PlantNet app kun je zien als een heel uitgebreide versie van Wikipedia, die volledig ingevuld is met planten dus. En upload je zelf een foto binnen de app? Reken er dan op dat andere gebruikers jouw vondst kunnen ‘liken’ en ‘beoordelen’. Of zoek op wie nog meer ter wereld diezelfde plant heeft vastgelegd en op welke locatie.

PlantNet is gratis te gebruiken, maar is (wat mij betreft) niet de meest gebruiksvriendelijke app. Je kunt er best het een en ander mee, maar het is soms even zoeken naar die leuke toffe trucjes.

3. PlantSnap

PlantSnap is een soort Shazam, maar dan voor planten. Je kunt 10 foto’s per dag laten analyseren voor helemaal noppes, maar wil je meer? Dan kies je voor het Premium lidmaatschap voor 5 euro per maand of 20 euro per jaar. Met PlantSnap kun je vrienden maken, tuinfoto’s delen en je foto’s laten beoordelen door vrienden en vreemden. Ook geeft de app per plant een stukje achtergrondinformatie. Helaas niet altijd hoe je de plant moet verzorgen, dat moet je dan weer elders opzoeken.

Ten slotte? Heb je een mooie plant gespot en wil je die direct kopen? Binnen PlantSnap staan verschillende shop-linkjes naar Amazon om zelf dat plantje in huis te halen.

Conclusie?

Het is dat ik zelf geen 20 euro per jaar wil betalen voor een app, anders had ik al snel gekozen voor Picture This. Het is de meest uitgebreide app die ook nog eens lekker gebruiksvriendelijk werkt. Omdat ik aan 10 foto’s per dag meer dan genoeg heb, is dat de applicatie die nu op mijn telefoon staat. Toch handig bij onbekende planten.

Bonus tips

We hebben al behoorlijk veel over plant(verzorg) technologie geschreven. Misschien vind je deze artikelen ook wel leuk:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.