planty

Planty houdt al jouw planten groen!

Dolgraag wilde ik vroeger een mooi husky ratje als huisdier. Helaas was er bij ons één regel: ik moest eerst bewijzen dat ik goed voor een plant kon zorgen, voordat ik een husky rat als huisdier mocht. Nou ben ik een ramp in het verzorgen van mijn planten. Ik bezoek de Intratuin regelmatig om mijn overleden plantjes weer te vervangen voor een nieuw exemplaar…

Gelukkig is er een, inmiddels succesvol afgeronde Kickstarter, voor iedereen die net als ik geen groene vingers heeft. Planty zorgt ervoor dat we nooit meer dode planten zullen hebben. Dankzij Planty en Internet maken we contact met onze planten. Dit is iets wat de key is voor een groene en bloeiende plant volgens één van mijn vrienden. Naast af en toe met je planten praten, helpt het ook om ze te voorzien van water, licht en is blijkbaar temperatuur ook belangrijk in het groeiproces van je plant. Als bij jou nu ook al de zweetdruppels op je voorhoofd verschijnen, is Planty ideaal voor jou.

Dankzij WiFi en sensoren in de Planty pot, wordt alle info over jouw plant bijgehouden. Zo ziet Planty of je Sanseveria nog natte voetjes heeft of dat je de gordijnen te lang dicht hebt, maar ook of die kachel van je iets minder op standje ‘cremeren’ moet. Al deze gegevens stuurt Planty door naar je Planty app op je smartphone, Android of iOS. Zo kan je precies zien hoe het met je Sanseveria voor het raam gaat.

MobileMobile

Nu klinkt dit allemaal erg leuk, maar ja, als je druk bezig bent, heb je niet altijd even tijd om je plant water te geven. Het leuke aan Planty is dat je dat via je app op afstand kan doen. In de Planty pot zit een watertank die je van tevoren vult. Via de app kun je vervolgens gereguleerd je plant water geven. Ook geeft de app je een signaal door wanneer de plant iets nodig heeft. Zo wordt het bijhouden van je plant appeltje eitje.

Het leuke aan het bedrijf dat de Planty heeft ontwikkeld, is dat ze naast het klein denken ook groot denken. Want hartstikke leuk zo’n plantje dat eindelijk groen blijft. Maar hoe handig zou het zijn als je een hele kas kunt reguleren? Zo kan je als groente/fruit kweker toch lekker even een weekje naar Spanje om daar de sinaasappels te proeven.

Wil je zelf nu ook graag zo’n Planty, dan kan je er een kopen via deze link. Om nog even terug te komen op de husky rat: uiteindelijk mocht ik er een en ging hij overal met me mee!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.