festival smartphone apps

EditieNL hacks – Top 5 beste festival apps

Yehees, het festivalseizoen staat weer voor de deur en zoals Anke vorige week hier al schreef, gaat ons maanddossier daar ook precies over. Is dat even handig. Apps kunnen je festivalbezoek een stuk makkelijker en aangenamer maken. Daarom hebben we de 5 beste festival apps voor je op een rijtje gezet! 

In dit overzicht hebben we niet de apps van de festivals zelf meegenomen. Afhankelijk van naar welk festival je gaat, zal er wel of niet een eigen app zijn waar vast ook heel veel informatie in te vinden is. Maar omdat we het zo breed mogelijk wilden houden, bespreken we deze nu niet.

De beste festival apps

Woov

Woov is wel de meest uitgebreide festival app die er is. Door middel van een in-app omgeving van het festival dat je bezoekt, word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, waar je vrienden zich bevinden en welke artiest wanneer en waar gaat optreden. Ook is het mogelijk om direct in contact te komen met de festival organisatie. Woov is te gebruiken op de meeste grote festivals in Nederland en is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Appic

Appic geeft het meest uitgebreide overzicht van alle festivals en zomerevenementen die er te beleven zijn. Op basis van genre en locatie kan je toffe festivals vinden en daar vervolgens alles over te weten komen wat je maar wil. O ja, ook leuk: via hun puntensysteem kan je sparen voor korting of zelfs gratis tickets! Appic download je, net als Woov, helemaal gratis in de App Store en via Google Play.

TimeSquare

Aaah, zó veel toffe optredens tijdens een festival en je hebt natuurlijk maar één paar ogen en oren. Dat vraagt om een strakke timetable en die stel je op met de app TimeSquare. Je ontvangt een berichtje vlak voor het optreden en weet wie waar gaat optreden via de interactieve festivalkaart. No way dus dat jij nog een artiest mist op deze manier! Je downloadt TimeSquare gratis in de App Store en via Google Play.

FestivAll

De app FestivAll weet alles over elk festival. De festivals zijn gerangschikt op datum en populariteit waardoor je dus snel vindt wat je zoekt. Ook heeft de app de mogelijkheid om festivals te zoeken per land. Ideaal dus als je een tour door Europa gaat maken en daarbij meerdere festivals wil bezoeken. Gratis te downloaden in de App Store en via Google Play.

Line ‘em up

Herkenbaar dat je soms de helft van alle artiesten niet kent die op het festival komen? Daar brengt de app Line ‘em up verandering in. Je selecteert het festival waar je heen gaat en de app tovert een overzicht tevoorschijn met alle artiesten en bands die er optreden. Zo kan je direct alle nummers luisteren, ook van artiesten die je nog onbekend zijn. En er staan in de app meer dan 1500 festivals, dus wedden dat die van jou er ook bij zit? Line ‘em up is (helaas) alleen te downloaden in de App Store.

MobileMobile

Oké, nog eentje dan! Niet per se een festival app, maar wel handig!

Buienradar

Helaas kan het niet de hele zomer mooi weer zijn en kan het dus maar zo zijn dat je tijdens een festival wordt verrast door een regenbui. Daarom is het zeker handig om gedurende de dag de app van Buienradar in de gaten te houden. Zo zie je precies wanneer het tijd is om je poncho uit je tas te trekken of onderdak te zoeken bij een wat langere/heftigere regenbui. Mocht je Buienradar nog niet op je telefoon hebben staan, dan download je ‘m gratis in de App Store en via Google Play.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.