Huawei P20 pro

Gebruiksgemak van de Huawei P20 Pro

De Huawei P20 Pro wordt snel weggezet als een soort Chinese copycat van iPhone, maar dat is niet helemaal fair. Natuurlijk, het bedrijf zoekt meer dan eens heel direct de vergelijking op, maar het is niet zomaar een Chinese knock-off. Omdat het op besturingssysteem Android 8.1 draait, is de gebruiksgemak van de Huawei P20 Pro sowieso anders dan een iPhone natuurlijk.

Het is zelfs de eerste smartphone van Huawei die op Android 8.1 (Oreo) draait. Waar ik in het gebruik van de telefoon af en toe tegenaan liep en waarvan ik niet zeker weet waar dit probleem nu precies aan lag, was dat de telefoon af en toe (in een fractie van een seconde) naar een ander scherm navigeert. Zelfs als ik middenin een Instagram-bericht zit, dan flipt ie heel af en toe, naar een ander scherm.

Huawei P20 Pro gebruiksgemak

Qua gebruiksgemak scoort P20 Pro hoog. Android is makkelijk om mee te werken, hoewel Huawei er wel een handje van heeft dingen dubbel aan te bieden. Ik wilde bijvoorbeeld de Pathe-app downloaden, maar toen zat ik per ongeluk in de Huawei app store in plaats van de Google Play store. Dat was wat ingewikkeld. Sowieso staan er een heleboel apps op de telefoon waarmee je waarschijnlijk niets gaat doen. Gelukkig is het makkelijk om deze te verwijderen, maar het is wel een beetje een overdaad aan icoontjes wanneer je de telefoon start.

Accuduur

Wat verder nog een belangrijk punt is om aan te snijden, dat is natuurlijk de accuduur. Ik was blij verrast dat de telefoon wel anderhalve dag mee ging, zonder de batterij te hoeven opladen. Zelfs bij vrij veel gebruik, blijft de smartphone presteren zoals dat moet. Is hij toch leeg, dan zorgt de snellader ervoor hij binnen de kortste keren weer is opgeladen.

Dan is er nog een ding en dat is de prijs-kwaliteitsverhouding. Is de 900 euro kostende P20 Pro zijn geld waard? Ik denk het wel, dit is dankzij de AI die de telefoon helpt slecht een telefoon die is gebouwd voor de toekomst.

Meer weten over deze Huawei P20 Pro? Check zijn:

Nachtmodus fotografie Introductie Design

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.