Pathé Unlimited

Pathé Unlimited: doen of niet?

Het klinkt zo verleidelijk: ga je vaker dan twee keer per maand naar de film, dan kun je beter Pathé Unlimited nemen dan elke keer los een kaartje kopen. Toch zitten er haken en ogen aan het abonnement van de bioscoopexploitant. We nemen ze met je door en diepen uit of zo’n abonnement nu echt zo fantastisch is als Pathé voorhoudt.

In de nieuwe reclamecampagne van Pathé bioscopen wordt de draak gestoken met mensen die Netflix op hun kleine telefoonschermpje zitten te kijken. Pathé doet dingen graag groots (hoewel dat enigszins steekt met hun eigen Pathé Thuis, maar goed). Met Pathé Unlimited kun je alleen naar de bioscoop: het staat dus los van Pathé Thuis. Je kunt voor 19 euro per maand ongelimiteerd naar films in Pathé bioscopen, hoewel je voor een gewoon abonnement wel moet rekenen op een paar euro extra voor 3D-films en IMAX-films.

Veel 3D en IMAX

Ga je naar heel veel 3D-films en IMAX-films, dan kun je beter voor Pathé Unlimited Gold kiezen: met dit abonnement, dat 26 euro per maand kost, hoef je geen toeslagen te betalen. Bovendien krijg je 25 procent korting op het eten en drinken dat je bij Pathé koopt. Bij een gewoon Unlimited-abonnement is dat 10 procent. De keuze tussen die twee abonnementen is persoonlijk en hangt vooral af van hoe dicht je bij een IMAX-bioscoop woont. Heb je namelijk een 3D-bril thuis, dan is de toeslag voor 3D-films voor gewone Unlimited-klanten slechts 1 euro per film.

Op zich klinkt dit allemaal top toch? Tel daarbij op dat je gemakkelijk via internet kaartjes kunt reserveren, die je zelfs tien minuten van te voren pas hoeft af te halen, en je hebt een zeer aantrekkelijk aanbod voor filmliefhebbers. Daarnaast worden er ook nog eens in de paar maanden speciale Unlimited-avonden georganiseerd, waarbij je een film enkele weken voor hij uitkomt te zien krijgt, en je wordt voorzien van gratis frisdrank en chips of popcorn. Je kunt er ook nog prijzen winnen, dus het is een beetje zoals een ladies night zonder kraampjes en strippers. 😉

Ladies Night

Er zijn echter keerzijden, over bijvoorbeeld Ladies Night gesproken: daar heb je in principe korting op als Unlimited-lid, alleen moet je daarvoor om een kaartje te kopen fysiek naar de bioscoop gaan waar je wil Ladies Nighten, wat natuurlijk een beetje irritant is. Een ander groot nadeel is dat je Pathe Unlimited niet gewoon voor even hebt. Als je een abonnement neemt, dan zit je daaraan vast. Je moet Unlimited minimaal vier maanden afnemen.

MobileMobile

Is er verder veel te zeuren op Pathé Unlimited? Eigenlijk weinig. Het enige probleem kan zijn als je geen Pathé in de buurt hebt, of als je ook graag naar Dolby theaters gaat, want dat biedt op dit moment alleen Vue. Ook biedt Pathé aanzienlijk minder arthouse films, dus als dat je ding is, dan kun je beter kijken naar de mogelijkheden voor een Cineville pas. Hoewel, als je in Amsterdam woont, dan kun je voor de meeste arthousefilms nog wel in City terecht.

Fangirl

Zelf heb ik al zes jaar Pathé Unlimited en voor mij als filmfan is het zeker een van mijn meest gekoesterde bezittingen. Ik verbaas me nog steeds over de prijs van het abonnement: 19 euro, want ik ga sommige weken wel drie tot vier keer naar de bioscoop. Wat ik er ook fijn aan vind, is dat ik nooit meer iets download. Ik heb Netflix thuis en als ik een nieuwe film wil zien, dan duik ik de bioscoop in. Nu heb ik het voordeel dat er een Pathé bioscoop op een kwartiertje bij me vandaan is, maar ik ga ook graag naar de Imax een uur verderop om mezelf helemaal in de film te verliezen.

Heb ik wel eens een maand niet genoeg films gekeken om het abonnementsgeld eruit te halen? Zeker weten. Toen ik drie weken naar China was bijvoorbeeld, of in een zomer waarin ik al de meeste films in juli had gezien en er in augustus niet veel meer over was. Gelukkig ga ik zo vaak in andere maanden, dat ik me geen seconde druk hoef te maken of ik het er wel uithaal.

Viva-clubje

Heel erg dol ben ik op mijn Pathé abonnement. Ik heb zelfs via het Viva-forum een groepje mede-abonnementhouders gevonden waarmee we een vriendinnenclubje hebben gevormd dat eens in de maand lekker gaat eten en naar de film gaat. En toen ik nog een vriend had, had hij altijd Unlimited Gold zodat we wel de korting op het “buffet” hadden. Als je vaak naar de bioscoop gaat en niet je eigen eten mee van huis neemt (wat ook niet mag volgens mij), dan heb je zelfs als je niet naar Imax-films gaat Unlimited Gold er best snel uit met een paar flesjes drinken bij elk bioscoopbezoek.

Ik wacht nog steeds op die noodlottige dag dat Pathé doorheeft dat hun abonnement veel te goedkoop is, en ineens de prijzen met vijf euro verhoogt, maar tot op heden is dat al die jaren nog niet gebeurd. Houden zo natuurlijk, want hoe meer filmfans verenigd, hoe beter! Ik kijk er alvast heel erg naar uit Rogue One: A Star Wars Story drie keer in de bioscoop te bekijken deze maand. En straks La La Land, Passengers, Assassin’s Creed, xXx, Moonlight, The LEGO Batman Movie en 50 Shades Darker natuurlijk!

  1. Het gebrek aan arthouse films (of PAC films zoals ze in Pathé jargon heten ;-)) buiten de randstad is eigenlijk het enige nadeel van mijn Unlimited abonnement… Maar door los ik op door eens in de zoveel tijd af te reizen naar Amsterdam of Den Haag met zo’n NS dagkaart van de Kruidvat ofzo. Ga ik gewoon op 1 dag naar 3 of 4 films, mijn eigen film marathon 🙂

  2. Hihi, ja ik ga in 2017 voor het eerst naar het PAC-festival, vind het altijd een beetje een vreemde benaming. Alsof dat maar voor een selecte groep mensen is. En inderdaad is het buiten de Randstad al wat lastiger om arthouse films in de Pathé bioscoop te zien, jammer is dat. Zeker als je in je eentje gaat, dan zijn arthousefilms vaak wel fijn. Wel tof dat je daar helemaal zo’n dagkaart voor koopt en dan gewoon drie/vier films achter elkaar buffelt. Complimenten!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.