Huawei P20 Pro review

Huawei P20 Pro – Niet zomaar een Chinese copy-iPhone

Tijdens de presentatie van de nieuwe Huawei P20 -lijn werd ons constant duidelijk gemaakt wat de telefoon kan. Maar meer nog: in hoeverre hij beter was dan zijn concurrenten van Samsung en Apple. Waar het normaliter zonde van de energie is om je te veel met de concurrentie bezig te houden, lijkt het Huawei deze keer geen kwaad te doen…

Er is een Huawei P20 en een P20 Pro. In een los artikel zullen we verder ingaan op de verschillen tussen de twee toestellen, want voor deze recensie hebben we alleen de P20 Pro getest. Het is een metalen telefoon met glas en daar blijven wel wat vingers op staan. Hij heeft zachte randen en een ontwerp dat vooral opvalt door de drie camera’s die erop zitten. Drie maar liefst, wat ietwat overmatig lijkt. Het is echter precies waar Huawei hoog op inzet met deze telefoon: fotografie.

Bellen met de Huawei P20 Pro

Sterker nog, ik geloof niet dat in de onthulling van de P20 ook maar is genoemd dat je er ook mee kunt bellen. Dat lijkt in deze tijd (waarin we steeds meer in beelden communiceren) helemaal niet meer nodig. Nee, de Huawei P20 Pro is een smartphonecamera die echt dichtbij professionele fotografie komt, getuige deze specs:

  • Leica 40 megapixels RGB sensor,
  • 20 megapixels monochrome sensor,
  • 8 megapixels 3x optical zoom camera.

De foto’s zijn scherp en dankzij de zoom kun je ver liggende objecten nu alsnog zuiver op de foto zetten. Dat komt niet alleen door het grote aantal goede camera’s, maar ook door de vele opties qua fotografie standen. Met Aperture maak je geweldige dichtbij-scherp foto’s, veraf-vaag foto’s en je kunt zelfs na het maken van een foto nog licht toevoegen of andere effecten. Er is enorm veel keuze en als je in pro-modus gaat, dan kun je zelfs zelf je ISO en andere zaken instellen, zoals je dat ook op een professionele spiegelreflexcamera kunt doen.

Maak je een foto van je kat, dan herkent de telefoon dat en hangt hij alvast een tag met ‘cat’ aan de foto. Voor eten geldt hetzelfde. Enorm modern dat de telefoon me kan vertellen wat ik bedoel, alleen door even door een enorme bibliotheek met heel veel foto’s te lopen. Ik ben er nog niet helemaal achter wat dat verder nog voor voordelen heeft…

Meer weten over deze Huawei P20 Pro? Check zijn:

Nachtmodus fotografie Gebruiksgemak Accu

Design
8.5
Kwaliteit foto's
8.5
Gebruiksgemak
7.1
Prijs/kwaliteitverhouding
6.9
Batterijduur
9.5
8.1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.