Social Media

#DrTechGirl: Snelle tips om je social media-posts te verbeteren

Social media is superleuk, maar na al die jaren is het soms moeilijk om origineel te blijven, volgers te blijven trekken en vooral interactie met mensen te krijgen. Geen probleem: Dr. TechGirl biedt je (hopelijk) inspiratie om je social media-posts nog beter te maken. Je hoeft er echt niet voor gestudeerd te hebben, je moet er gewoon net even meer tijd in steken. Maar vaak is dat maar een paar seconden, hoor.

Maak er een verhaal van

Stel je voor je gaat naar een evenement. Nu kun je dan als je er eenmaal bent één of twee foto’s delen, maar mensen vinden het veel leuker om te worden meegenomen in je leven. Begin met een foto dat je in de auto zit en maak het publiek vast warm voor waar je naartoe gaat. Dit vergt wel even anders denken, want je zal waarschijnlijk normaal niet snel een foto maken met je dashboard erop, maar het is erg leuk om helemaal van begin tot eind te worden meegenomen in iemands dag. Denk dus ook aan een goede eindpost, zodat je volgers weten dat het evenement weer is afgelopen en je verhaal klaar is. Dit alles kost misschien iets meer werk, het maakt het uiteindelijk ook voor jezelf een stuk leuker om te bedenken welk verhaal je vandaag weer gaat vertellen.

Stel je volgers een vraag

Instagram maakt het mogelijk om in je Stories vanalles te doen met je volgers. Zo kun je ze een poll laten invullen, een schuifje laten schuiven en een vraag laten stellen. Misschien ben je bang dat niemand reageert, maar dat geeft niet. Niemand kan dat zien, dus wat maakt dat uit? Bovendien zal het je waarschijnlijk 100 procent meevallen: stiekem vinden mensen het namelijk heel leuk om hun mening te geven, zeker als dat zo makkelijk kan als via Instagram. Stel dus gewoon eens een vraag in een post. Dat kan al zo makkelijk zijn als: welke outfit zal ik vandaag aandoen, links of rechts? Klinkt misschien gek om zoiets over jezelf te vragen, maar je zal merken dat mensen het alleen maar leuk vinden om je zo beter te leren kennen en een inkijkje te krijgen in jouw leven.

Vraag Instagram

Gebruik humor

Enkele dagen geleden was er een prachtige zonsondergang met allerlei oranje-roze luchten gebomineerd met blauw en paars. Het was prachtig. De ene na de andere post verscheen op socials. Nu kun je daar gezellig ‘goedenavond’ bijzetten, of ‘wow wat mooi’, maar waarschijnlijk scrollen je volgers daar achteloos voorbij. Gooi er eens wat humor in, zoals ‘En het is niet eens maandag tijdens de Tilburgse kermis’ of ‘Als voor niets de zon opkomt, voor wat gaat ie dan onder?’ Nu zijn dit hele flauwe opmerkingen bedacht door Dr. TechGirl, maar zelf kun je vast iets beters bedenken. Zo ja, zet die dan vooral bij je post. Dat kunnen mensen veel meer waarderen dan een toch minder veelzeggende foto.

Zorg voor een rechte horizon

De bovenstaande tips zijn vooral geënt op je gedrag op social media, maar vergeet ook niet de kwaliteit van je posts. Een goede afbeelding is veel aantrekkelijker en zullen mensen langer bekijken dan een onscherp kiekje. Een belangrijk aspect om in de gaten te houden om je post professioneel te laten overkomen, dat is dat de horizon wel recht is. Hierdoor ‘klopt’ je foto veel meer dan wanneer die horizon schots en scheef is.

TechGirl Kreta

Let goed op het licht

Nog één fototip om het af te leren: zorg dat er voldoende licht is. Veel telefoons krijgen van die gekke grijze waasjes in zwart op foto’s en hoe zwarter de foto, hoe meer grijze waasjes je ziet. Het gaat dan om foto’s die in de schemer zijn gemaakt. Natuurlijk kun je daar niet altijd iets aan doen en is het ook gek als je een foto in de avond maakt, die lijkt alsof hij op klaarlichte dag is gemaakt, maar probeer altijd te spelen met licht en te kijken wat het meest scherp, kleurrijk en helder is. Maak je veel selfies, overweeg dan een ringlight die je altijd perfecte belichting biedt.

MobileMobile

Succes met je sociale media, we hopen dat je het met deze tips nog een stuk leuker zal vinden om te posten.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.