instagram profiel op smartphone

#DrTechGirl: Hoe verwijder ik Instagram volgers?

De moeder van je ex, de buurvrouw van je juf uit groep 3 of mensen die je niet kent. We hebben allemaal wel volgers op Instagram waarvan je liever had dat ze je niet volgen. Maar ja, je profiel staat (of stond) op openbaar, dus wat kun je er aan doen? Dr. TechGirl vertelt je vandaag hoe je ervoor zorgt dat sommige profielen je account op Instagram niet langer kunnen volgen.

Iemand verwijderen uit je lijst volgers

Als je account nog niet op privé staat, doe dat dan. Je doet dat door naar het menu te gaan en dan bij ‘privacy’ het schuifje bij ‘privéaccount’ aan te zetten. Je kunt dit tijdelijk doen voor het verwijderen van iemand, maar als je je account op openbaar zet bestaat de kans dat de persoon je weer gaat volgen.

MobileMobile

  • Ga naar je profiel. Daarvoor tik je rechtsonder op je profielfoto.
  • Tik bovenaan op ‘volgers’.
  • Hier zie je al je volgers met een ‘verwijderen’ knop erachter. Klik op die knop om de persoon te verwijderen. Je krijgt nog een waarschuwingsvraag of je het zeker weet en als je dan nog eens op ‘verwijderen’ klikt is het gelukt.

Goed om te weten is dat wanneer je een volger verwijdert, deze hier geen melding van krijgt. Deze manier werkt alleen via de app voor iPhone en Android.

Iemand blokkeren op Instagram

Wil je je account niet op privé zetten? Een andere optie is iemand te blokkeren om ervoor te zorgen dat deze persoon je niet meer volgt. Ook hierbij krijgen mensen geen melding. Als je iemand blokkeert kunnen ze je geen chatberichten meer sturen en je berichten, stories en account niet meer vinden. Je bent dan letterlijk ‘onzichtbaar’ voor iemand. Blokkeren kan op veel verschillende manieren en zowel via de app als via de desktop. Hieronder een manier om het via de app te doen, maar Instagram legt er hier nog een paar uit.

  • Ga naar je profiel via je profielfoto rechts onderin.
  • Vervolgens ga je naar het menu via de drie streepjes rechts bovenin en klik je op ‘instellingen’.
  • Ga naar ‘privacy’, scroll naar beneden en ga naar ‘geblokkeerde accounts’.
  • Je ziet hier wie je eerder al geblokkeerd hebt en je kunt ze hier ook deblokkeren. Door bovenaan op het plusje te klikken voeg je accounts toe aan de lijst. Je ziet een lijst van je volgers en door op ‘blokkeren’ achter iemands naam te klikken blokkeer je ze.
  • Hierna krijg je nog een extra optie. Je kunt alleen deze account blokkeren of ook nieuwe accounts die deze persoon maakt. Kies je optie en bevestig door nog een keer op ‘blokkeren’ te tikken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.