Instagram web

#DrTechGirl: Hoe stel ik vragen in Instagram Stories en waar vind ik de antwoorden terug?

Je ziet het vast wel eens voorbij komen op Instagram: een story met een vraag of poll. Een leuke manier om in contact te komen met je volgers. Maar hoe werkt het stellen van vragen in je Instagram Stories en waar vind je de antwoorden van je volgers terug? In deze Dr. TechGirl leggen we het je uit!

Instagram Story maken: de opties

Een screenshot van het scherm met stickers die je kunt gebruiken in je Instagram story
Het keuzescherm voor stickers in je story

Als je een vraag in je story wilt toevoegen klik je op de sticker knop (het post-it achtige knopje bovenin het scherm waar je een story maakt). Je hebt dan vervolgens de volgende mogelijkheden:

  • Vragen: je voegt dan een soort sticker toe aan je story waarin je een vraag stelt. In het tekstveld kunnen ze vervolgens hun antwoord tikken. Leuk als je bijvoorbeeld om suggesties wilt vragen.
  • Slider: kies een emoji die je op de slider plaatst. Je volgers kunnen met behulp van de slider bijvoorbeeld aangeven hoe leuk of stom ze iets vinden.
  • Poll: in een poll stel je een vraag waar 2 antwoorden op mogelijk zijn. Deze worden in grote knoppen weergegeven. Leuk om bijvoorbeeld een “this-or-that” van te maken. Op dit moment is Instagram bezig met het uitrollen van de mogelijkheid om meer opties toe te voegen in een poll.
  • Quiz: je stelt een multiple choice vraag aan je volgers waarbij een van de antwoorden goed is. Als zij een keuze maken zien ze of ze je vraag goed of fout hebben beantwoord. Leuk om bijvoorbeeld een kennistest te doen onder je volgers.

Instagram Story gemaakt: en nu?

Zodra je je vraag in je story hebt geplaatst, is het wachten op reacties. Ga terug naar je story en swipe omhoog om de reacties te zien. De resultaten kun je vervolgens delen met je volgers. Met gesloten antwoorden (zoals de resultaten op een poll of slider) kun je de volledige uitslag delen. Per stemmer kun je ook via DM op hun stem reageren. Heb je open antwoorden (zoals in de vraagsticker) dan kun je er per antwoord voor kiezen om via DM te antwoorden, of een antwoord te delen in je story.  

Een screenshot van de uitslag van een poll in de TechGirl story
De uitslag van een poll in onze TechGirl Story

En na 24 uur dan?

Na 24 uur verdwijnt je story natuurlijk weer, maar misschien wil je nog steeds je resultaten inzien of delen. Dat kan! Ga hiervoor via de opties naar je archief. Hier vind je een overzicht van al je oude stories. Zoek de story met de vraag die je wilt gebruiken. Je kunt de resultaten nu op dezelfde manier vinden (swipe naar boven). Je kunt antwoorden en stemmers nog steeds zien, alleen kijkstatistieken verdwijnen na 48 uur.

Wil je nog meer leren over Instagram Stories? Lees dan bijvoorbeeld onze blogs met 3 dingen die je mogelijk nog niet wist of 5 Instagram Stories hacks.

Gebruik jij wel eens vraagstickers in je Insta story?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.