#DrTechGirl: zo kun je Instagram-berichten plannen

Goed nieuws vanuit de praktijk van Dr. TechGirl. Het is namelijk niet meer nodig om allerlei ingewikkelde constructies met apps van derde partijen te gebruiken om een simpele Instagram-post voor te bereiden. Zo kun je Instagram-berichten plannen:

Je kent het wel: lig je in bed, besef je ineens dat je niks op Instagram hebt geplaatst. Zeker als je je eigen winkeltje runt of bijvoorbeeld interessante artikelen deelt, dan wil je dat op het juiste moment op Instagram delen om zo een groot publiek te bereiken. Denk je er pas aan als je naar bed gaat, dan wordt dat moeilijk. Wat je kunt doen is posts klaarzetten, maar vroeger kon dit alleen met apps van andere partijen. Instagram maakte het niet mogelijk, tot nu.

Posts plannen op het social medium is nu mogelijk voor mensen met een Creator- of een Business-account. Het is uiteindelijk wel iets dat voor iedereen beschikbaar zou moeten komen, maar vooralsnog dus nog even voor deze groep alleen. Je kunt posts 75 dagen van tevoren inplannen en dat doe je als volgt. Je maakt je post zoals je dat altijd zou doen, maar gaat vervolgens naar de geavanceerde instellingen en klikt dan op ‘Schedule this post’. Selecteer een datum en een tijd en je zet je post klaar voor livegang op de volgende dag, de volgende week of zelfs de volgende maand.

Geen Stories

Er kleeft wel één nadeel aan deze nieuwe functie, want je kunt er alleen Reels, Carousels en posts voor op je feed mee klaarzetten. Het geldt dus niet voor de enorm populaire Stories, die inmiddels voor veel mensen belangrijker zijn dan de wall-posts. Dat is wel een groot nadeel, maar het is ook wel logisch: Stories zijn juist bedoeld voor in het moment. 

Heb je eenmaal een post gepland, dan kun je die bij je profiel bekijken: daar zijn alle posts die klaarstaan te zien. Zo weet je precies waar je wanneer aan toe bent. Het fijne aan het plannen van posts is dat je eens in de zoveel tijd een uur of een middag voor je social media kunt gaan zitten en alles vast kunt klaarzetten.

Erg handig als je bijvoorbeeld evenementen organiseert en wat hype wil creëren. Succes met je Instagram berichten plannen!

Dr. TechGirl komt Instagram vaker tegen in haar praktijk. Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.