#DrTechGirl: hoe kan ik Wunderlist omzetten naar To Do?

Wunderlist stopt per 6 mei 2020. En dus moeten we overstappen. Gebruik je Wunderlist, dan krijg je nu al lichtelijk dringende de vraag: ‘wil je omzetten naar To Do?’. Maar hoe werkt dat dan? En werkt het ook op een Chromebook? DrTechGirl zocht het uit. 

To Do aanschaffen kost geen geld

To Do belooft overstappen in 3 stappen. En het zijn ook 3 simpele stappen. Je kunt kiezen tussen ‘downloaden’ of de ‘web-app’ openen. Als Chromebook-gebruiker kies ik voor dat laatste. Ook daar maak je een keuze tussen ‘voor Android downloaden’, ‘voor Windows downloaden’, ‘voor iOS downloaden’. Downloaden duurt maar even en dan kun je aan de slag met het Microsoft-aanmeldscherm. 

Aanmelden met Microsoft

O ja, een Microsoft-account. Die had ik op mijn vorige laptop (geen Chromebook) natuurlijk wel. Kijken of dat nog werkt. En jawel, To Do opent zich. Heb je geen Microsoft-account. dan kun je die uiteraard ter plekke maken. 

Het importeren van alle taken is een eitje

Links onderin To Do verschijnt de vraag of je de lijsten uit Wunderlist wil importeren. Ja, dat willen we! Importeren duurt een minuut of 5, maar zal ook wel afhankelijk zijn van de hoeveelheid lijsten en taken. Even een kleine controle in Wunderlist leert dat inderdaad alle taken geïmporteerd zijn. Je weet dat het werkt, en toch blijft het een wonder dat het werkt. Of moeten we zeggen ‘Wunder’? Ha-ha.

Gedeelde lijsten moet je opnieuw delen

Het mooie van Wunderlist was het delen van lijsten met anderen. Ik krijg direct een pop-up met de melding dat ik een lijst deelde met verschillende mensen (en de namen van die mensen). En  een link om de lijst te delen. De link opent een mailprogramma, de mailadressen van degenen met wie je de lijst deelde staan al ingevuld en je stuurt de uitnodiging. De anderen kunnen daarmee ook jouw To Do list bewerken. 

To Do ziet er uit als Wunderlist…

… maar dan Microsoft-blauw. Je kunt taken toevoegen, toewijzen aan een persoon of dag, markeren als belangrijk. Heel veel overeenkomsten, dus. Het enige verschil dat ik tot nu toe ontdekte is dat je nieuwe taken onderin het scherm toevoegt in plaats van bovenin. Geen beperkingen dus om over te stappen naar ToDo. Gewoon even doen. Zet maar bovenaan je Wunderlist. 

MobileMobile

Heb jij een vraag voor Dr TechGirl? Stel deze dan onder dit bericht. Tot volgende week!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.