Persoon laat via videobellen zijn cadeautje zien.

Drie manieren om Sinterklaas online te vieren!

De zomer is nu echt voorbij en de herfst heeft zijn intrede inmiddels gedaan. Dat betekent regen en wind, binnen de kaarsjes aan en de feestdagen voor de boeg! Met om te beginnen de intocht van Sinterklaas en de ouderwetse pakjesavond op 5 december. Tegelijkertijd hebben we nog steeds te maken met de regelgeving omtrent het coronavirus. Een gezellige avond met zijn allen dicht bij elkaar met een grote bak pepernoten zit er dus dit jaar helaas niet in… Maar ook met wat (online) hulp kun je toch nog gezellig Sinterklaas (online) vieren. Lees hieronder hoe je dit aanpakt!

Online bezoek van Sinterklaas

We werken alweer ruim 8 maanden vanuit huis en videobellen en -vergaderen wat af met elkaar. Zoom, Microsoft Teams, Skype, we kunnen inmiddels niet meer zonder. Dus ook een online bezoek van Sinterklaas is in deze tijd geen enkel probleem meer! Jij zit thuis veilig op de bank met je eigen gezin of een kleine groep vrienden en de Sint brengt een online bezoek. En dan zijn de mogelijkheden eindeloos… van het voorlezen uit het grote Sinterklaasboek (over hoe braaf je dit jaar weer bent geweest) tot een ware speurtocht naar cadeaus. Er zijn inmiddels verschillende bedrijven waar je een ‘Online Sinterklaas’ kunt inhuren. Maar misschien trek jij zelf je Sinterklaas outfit wel aan en verras je je familie of vrienden met een online bezoek.

Videobericht van Sinterklaas

Naast een live online bezoek kun je ook kiezen voor een videobericht van de Sint. Er is dan weliswaar geen interactie mogelijk, maar ook met een videobericht kan je de pakjesavond tot een waar succes maken! Ook hiervoor zijn inmiddels diverse bedrijven die je kunt inhuren om een Sinterklaas videobericht te maken. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een Sinterklaas outfit aangezien je het videobericht van tevoren al kunt opnemen. Maak je videobericht helemaal af door deze online heel gemakkelijk te bewerken. TechGirl Nadi schreef hier een artikel over. Lees het artikel hier.

Bingo!

Organiseer een online Sinterklaas bingo met je vrienden of familie. Trek online lootjes door bijvoorbeeld gebruik te maken van de website www.lootjestrekken.nl. Koop vervolgens een leuk cadeau en maak er een mooi gedicht bij. Heb je echt helemaal geen inspiratie voor een gedicht, ook hier zijn verschillende websites voor. Maar een echt persoonlijk gedicht is natuurlijk wel het allerleukst. Zorg dat je het cadeau op tijd verstuurt naar de persoon van jouw lootje. En dan kan de online Sinterklaas bingo beginnen! Zoom, Microsoft Teams of Skype zijn ook hiervoor weer ideaal om te gebruiken. Oh ja, zorg er nog wel even voor dat iedereen een bingokaart heeft en dat iemand een bingospel in huis heeft. Wie het eerst bingo heeft, mag zijn cadeau uitpakken en zijn gedicht voorlezen…

MobileMobile

Alvast heel veel plezier en vergeet vooral die grote bak met pepernoten niet!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.