Hiermee kun je makkelijk online een video bewerken

Wil je even snel online een video bewerken? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit zijn namelijk de beste, gratis tools voor online videobewerking! 🎥

1. Magisto

Magisto.com is een online tool voor het bewerken van video’s. Je kunt Magisto gebruiken via de website (desktop), maar ook via de app. Magisto is AI-based. Dat wil zeggen dat hij, nadat jij jouw beelden, het gewenste thema en de gewenste muziek hebt gekozen, automatisch een film voor je in elkaar zet. Daarna kan je ‘m naar wens nog aanpassen en vervolgens exporteer je de file. De muziek die je kan kiezen zit in een eigen database van Magisto en die kun je gebruiken. Je kunt ook een eigen muziekfile uploaden.

Inloggen doe je bijvoorbeeld via je Google- of Facebookaccount. Je kan Magisto gratis gebruiken, maar dan heb je op ’t einde wel een Magisto-outro in beeld. Die kun je er natuurlijk wel afknippen met de ingebouwde video-editor van je telefoon ;-). De betaalde versie is – zeker als je veel video’s maakt – absoluut de moeite waard!

Magisto - templates
Magisto – templates

2. Adobe Spark

Adobe Spark is een gratis online tool uit de bekende Adobe-collectie. Je kunt op de website inloggen met bijvoorbeeld je Google- of Facebookaccount. Daarna kom je in je dashboard. Je ziet hier – vergelijkbaar met Canva.com (zie hieronder) – inspiratie wat je kunt maken, inclusief vooraf ingevulde templates. Kies onder het plusje (+) voor het editen van een nieuwe video. Dan kom je in de online video editor terecht. Geef je project een naam, kies een verhaalsjabloon (wil je een idee promoten of wordt het een les?) of ga voor een volledig blanco project.

MobileMobile

Adobe Spark - verhaalsjabloon
Adobe Spark – verhaalsjabloon

Het voordeel van Adobe Spark is dat je meteen kunt kiezen in welk formaat je de video wil editen: ga je voor breedbeeld (16:9) of kies je voor vierkant (1:1)? Ook zit er een ingebouwde audiodatabase in, zodat je gemakkelijk muziek voor je project kiest. Zet je media op volgorde, voeg leuke titels toe, exporteer je project en delen maar!

3. Clipchamp

Nog zo’n topper voor online video bewerken is Clipchamp.com. Deze website maakt gebruik van diverse templates, bijvoorbeeld voor TikTok, zodat je makkelijk mooie video’s en animaties maakt om te delen. Wil je een eigen, nieuw project starten? Kies dan voor ‘Create a video’ en bepaal het gewenste formaat. Is dat 9:16, 4:5, 1:1, 16:9 of zelfs 21:9? De keuze is groot! In de editor die je vervolgens in beeld hebt (zie hieronder) kun je je bestanden droppen om ze te bewerken. Ook kun je direct opnames maken vanaf je webcam, beeldscherm of je microfoon.

ClipChamp - online video bewerken
ClipChamp – online video bewerken

Bonustip: Canva

Canva.com is de bonustip van dit artikel. Met Canva heb je een gratis tool voor grafische vormgeving in huis. Canva is te bereiken via desktop en via de app. Met Canva heb je niet alleen templates voor stilstaande beelden, nee. Je kunt er ook YouTube introducties en andere bewegende grafische elementen mee maken. Handig! Zoek binnen de templates maar eens op ‘YouTube intro’ of op ‘TikTok’.

Canva - TikTok templates
Canva – TikTok templates

Heb jij nog meer tips voor tools om online video te bewerken? Laat het ons weten!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten