Metacat

De drie schattigste robots van IFA 2022

Op IFA kom je veel verschillende uitvindingen tegen. Het lijkt zelfs steeds veelzijdiger te worden. Niet alleen smartphones en televisies, maar allerlei oplossingen voor zelfrijdende auto’s, verregaande audiomogelijkheden voor onder andere doven en slechthorenden en zoals we laatst al schreven heel veel slimme tuintjes. Een andere inmiddels graag geziene gast op IFA zijn de robots. Er zijn grote apparaten die mooie schetstekeningen kunnen maken, maar ook veel kleine spul. We noemen drie fantastische robots die we op IFA tegenkwamen.

MarsCat

MarsCat is inmiddels een vrij bekende robotkat. Hij is al tijden een succes op Kickstarter. MarsCat valt op door zijn knuffelbare uiterlijk, hoewel hij een plastic look heeft en kaal is. MarsCat heeft een aandoenlijk snoetje en kan echt bewegen als een kat. Je kunt hem aaien en hij reageert op wat je doet en zegt. Hij voelt je aanraking en zijn persoonlijkheid past zich zelfs aan aan jou. Dat betekent dat elke MarsCat uniek is. Leuk detail voor TechGirls: hij werkt op een Raspberry Pi. Je moet wel even diep in de buidel tasten voor deze schattige kat. Je kunt deze kat aanschaffen voor 1200 euro.

MetaCat

Is MarsCat net even te kaal voor je? Dan is er ook een andere optie die bij hetzelfde bedrijf wordt gemaakt: MetaCat. Hij is enorm schattig, lijkt op een Ragdoll en is pluizig met oogjes die net echt zijn (maar nog steeds een beetje robotisch). Waar de MarsCat vooral bedoeld is voor vermaak, is de MetaCat een echte knuffelkat die vooral bedoeld is om te troosten en mentale steun te bieden. MetaCat is dan ook wat minder slim: hij kan eigenlijk vooral spinnen, een klein beetje bewegen en hij is zelfs verkrijgbaar met kledingstukken. Dit alles zie je ook terug in de prijs: MetaCat kost maar 200 euro.

Miko 3

Word je een beetje kattig van al die poezen? Miko 3 is een aandoenlijke slimme robot die eruitziet als een robot uit een cartoon. Hij kan dansjes doen, een zonnebril opzetten en… kinderen leren programmeren. Miko 3 komt zelfs met officiële apps van Disney erop. Het is een robot die helaas niet in het Nederlands verkrijgbaar is, maar wel in het Engels. Miko 3 is erg aandoenlijk, vooral omdat zijn gezicht is opgebouwd uit een schermpje. Hierdoor kan hij een groot scala aan emoties tonen. Ook zou hij je kind de Engelse taal kunnen leren. Miko 3 kost 250 euro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.