Family cards - Rolodex 2.0

Leuk voor je oma! Rolodex maakt comeback

De Rolodex: een uitvinding uit 1956, is iets wat we nu eigenlijk niet meer kennen, maar waar je oma vast warme herinneringen aan heeft. Het was een soort ringband met kleine adres- en telefoonkaartjes. Handig, want vroeger kon je dat soort gegevens niet opslaan in je telefoon. Een tijd geleden ontdekten we dat Rolodex bezig is met een comeback. Het bedrijf Family Cards lanceert een ‘rollende’ Rolodex speciaal voor ouderen…

Rolodex & de hang naar het verleden

“Vroeger was alles beter”, dat zal je oma vast wel eens gezegd hebben. De mensen van Family Cards hebben dat begrepen, maar voegen daarnaast wat nieuwerwetse snufjes toe. Het bedrijf is daarom gekomen met 3D geprinte, plastic kaartjes met daarop bijvoorbeeld ‘Anke bellen’. Als je dat kaartje pakt en op het speciale plateau legt, wordt Anke gebeld en zie je dat terug op de monitor. Je kunt er zelfs mee videobellen. En wil je na je gesprek even rekken en strekken, dan pak je de kaartjes voor de bewegingsactiviteiten. Zet je die op het houdertje, dan begin er meteen een video op de monitor af te spelen: een dame die voordoet wat jij moet doen, alsof je naar de ochtendgymnastiek van Max kijkt.

beeldbellen met Rolodex

Senioren technologie

Een leuke, retro uitvinding, die oud met nieuw combineert. Vaak als mensen denken aan een smartphone voor ouderen, dan maken ze gewoon een smartphone met grotere knoppen en een iets eenvoudigere interface. Maar dat is wel wat basic. Family Cards heeft begrepen dat ouderen misschien helemaal geen smartphone willen of kunnen gebruiken, en komt daarom met deze kaarten die lijken op de Rolodex uit hun verlden. Je kunt het nieuws aanzetten, waarbij er meteen een meest recente aflevering van het nieuws, of het sportjournaal of iets anders wordt afgespeeld. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de thuiszorg snel bellen, mocht de persoon die helpt met het uittrekken van de steunkousen niet zijn komen opdagen.

Het is een goede manier om ouderen toch nog deel te laten uitmaken van de moderne technologische wereld, zonder heel ver buiten het gebaande pad te treden. Family Cards is een heel charmant idee, zeker voor ouderen die misschien wat in de war zijn, of bang zijn dat ze op een verkeerd knopje drukken. Het helpt ouderen hopelijk ook beseffen dat familie vaak maar een telefoontje bij ze vandaan is. Welkom terug, Rolodex!

kaarten uit Family Cards

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.