Review: Overnachten in Berlijn met Booking.com

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen terug uit Berlijn waar de jaarlijkse tech-beurs IFA werd gehouden. Wat hebben we het er leuk gehad! Zoals je in dit artikel leest, sliepen wij in een hotel dat we via Booking.com uitgekozen hadden. Hieronder vertellen we alles over hoe we tot de keuze van dit hotel zijn gekomen én wat we van het hotel vonden.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Bij TechGirl vinden we duurzaamheid een belangrijk thema, vandaar dat we er ook voor kozen om met het team niet te vliegen naar Berlijn maar de elektrische auto te pakken. Ook bij een accommodatie vinden we dit een belangrijk punt.

Booking.com sluit hier gelukkig perfect op aan door duurzame accommodaties te labelen met de Duurzaam Reizen-badge. Als een accommodatie bepaalde stappen onderneemt of certificeringen heeft met betrekking tot duurzaamheid, dan krijgt het dit label. Zo kan je dus een overnachting kiezen die echt bij je levensstijl past.

Zo heeft Booking.com ook een Duurzaam Reizen rapport opgesteld, waarin je allemaal tips en tricks kan vinden als je tijdens je reis rekening wil houden met duurzaamheid.

Lobby in het KPM Hotel & Residences

Filteren in de Booking.com app

Naast duurzaamheid woog de locatie voor ons ook zwaar mee bij het maken van onze keuze. Tijdens IFA hadden we namelijk zowel evenementen in het centrum als bij de Messe, wat helemaal in het westen van Berlijn ligt. Door in de app te selecteren in welke wijken we wilden verblijven en hoe ver we maximaal van het centrum af wilden zitten, konden we zo tot de perfecte locatie komen.

Daarnaast was voor het voor ons ook belangrijk dat het hotel wat relaxmogelijkheden had. Bijvoorbeeld wat extra ruimte op de kamer om artikelen uit te tikken of om TikToks op te nemen. Via Booking.com zie je precies hoe groot het type kamer dat je boekt is. Ook krijg je voorbeeldfoto’s te zien zodat je weet wat je kan verwachten.

Met deze criteria in ons hoofd, hebben we het hotel gekozen waarvan we dachten dat het beste zou passen. Dat werd het KPM Hotel & Residences. Een hotel dat geïnspireerd is op de Koninklijke Porselein Fabriek die ernaast ligt.

Hoe was het verblijf?

De kamers die we hadden waren echt heerlijk. We hadden grote bedden van 1.80 meter en beide kamers hadden wat extra’s. Zo had Anke’s kamer een heel bijzondere bank en had de kamer die Ilse en Hilde deelden een extra chillhoekje. De locatie was werkelijk waar perfect. Binnen 5 minuten zaten we in de S-bahn (een soort bovengrondse metro) die ons binnen 20 minuten overal bracht waar we moesten zijn.

De gekke bank in Anke’s kamer

Waar we niet op hadden geselecteerd is dat de kamers in het hotel lekker techy waren. Via een domoticasysteem kan je vanuit bed verschillende lampen in de kamer aan- en uitzetten, zonder uit bed te hoeven!

Ook kan je hierop instellen of iemand je kamer in mag komen en of je die dag wil dat je kamer schoon gemaakt wordt. Hier komt ook de duurzaamheid weer terug, want als je wat langer blijft hoeft de kamer echt niet elke dag weer helemaal schoon gemaakt te worden. Wat dus weer duurzamer is!

Gedeelde ruimtes waren populair

Ook had het hotel een ontzettend lekker ontbijt. Dit werd geserveerd in het Aziatische restaurant van het hotel, waar je ook voor een prima bedrag een goede lunch of diner kon halen. Verder waren er nog een dakterras, community kitchen, playroom en sauna- en fitnessruimte te vinden. Die eerste twee waren echter behoorlijk populair want bijna elke dag vond er wel een feestje of event plaats. Dat snappen we wel met zo’n locatie.

Het dakterras

Al met al heeft dit fijne hotel zeker bijgedragen aan onze mooie IFA tijd dit jaar. Mocht je binnenkort ook op vakantie gaan en nog een fijne plek zoeken om te overnachten, kijk dan zeker ook op Booking.com.

Dit artikel is samen met Booking.com tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.