Persoon typt op toetsenbord laptop

De beste sneltoetsen in Word

Misschien werk jij al als een pro op je laptop, ram je dat toetsenbord kapot met meer dan 200 aanslagen per minuut en vind je zelf dat je enorm efficiënt werkt. Toch vergeten we soms hele simpele sneltoetsen die ons veel tijd kunnen besparen. Wij hebben de belangrijkste sneltoetsen van Word voor je op een rij gezet.

Waarom shortkeys gebruiken?

Is het verstandig om gebruik te maken van sneltoetsen? Ja! Je hoeft namelijk niet te stoppen met typen om de muis te pakken maar gebruikt simpelweg de sneltoetsen om iets voor elkaar te krijgen. Handig, snel, efficiënt en bovenal helpt het goed tegen lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld een muisarm of een frozen shoudler. Zie het als werken met twee schermen, ook dat zorgt ervoor dat je sneller kunt werken want je hoeft niet de hele tijd je tabbladen naar beneden te klikken.

Wat zijn sneltoetsen in Word?

Waarschijnlijk ken je er zelf best al wel een paar. Vooral het ‘opslaan’ met CRTL + S is een populaire die je waarschijnlijk regelmatig inzet zodat je niet ineens je mooi uitgetypte werk kwijt bent. In het Engels hebben we het over ‘shortkeys’, in het Nederlands noemen we het sneltoetsen.

Maar wat zijn het nou eigenlijk? Het zijn toetscombinaties die je tegelijk indrukt om een bepaalde opdracht te geven aan je computer.

Wat zijn de beste sneltoetsen in Word?

Er zijn ontzettend veel verschillende toetscombinaties in Word. Welke je allemaal kunt gebruiken is afhankelijk van wat je aan het doen bent in de tekstverwerker. Wij hebben de belangrijkste voor je opgezocht bij Microsoft, die zie je hieronder in de afbeeldingen! Probeer ze maar eens meer te gebruiken, je zult zien dat je er steeds handiger in wordt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.