Vergeet je kind niet in de auto met dit slimme autostoelkussen

Android Auto: de complete media-ervaring voor onderweg

Plaatsonafhankelijk werken, overal en altijd genieten van je favoriete muziek en probleemloos de weg vinden naar je volgende bestemming: het kan tegenwoordig allemaal dankzij het enorm veelzijdige aanbod aan gave en handige apps van Android Auto. En er hoeft geen computer meer aan te pas te komen. 

Met Android Auto tover je zelfs jouw bolide om tot een krachtige infotainment-hub. Zo wordt de dagelijkse rit naar je werk of de lange reis naar je vakantieadres in de zon nooit meer een saaie of zenuwslopende bedoening. Maar hoe werkt het? En welke apps zijn tegenwoordig allemaal beschikbaar voor dit systeem? Wij vertellen het je!

Wat is Android Auto en hoe werkt het?

Android Auto is een kroonjuweel in de toch al rijke digitale schatkamer van Google. Het is een speciaal besturingssysteem waarmee je jouw auto voorziet van een rijk aanbod aan infotainmentopties. 

Hoe het werkt? Eigenlijk heel simpel. Je verbindt je smartphone met de auto, waarna je het Android Autoscherm te zien krijgt op het dashboard. De aanpasbare interface (je kunt instellen welke apps en informatie je precies wilt zien) van Android Auto biedt snelkoppelingen naar al je favoriete apps. Om te voorkomen dat je in de berm belandt of de bumper van de auto voor je kust, is Android Auto zo ontworpen dat het systeem de bestuurder niet afleidt. Het scherm is uitgerust met grote knoppen en een vaste, overzichtelijke indeling. WhatsApp-berichten leest Android Auto voor, terwijl je reageert met spraakcommando’s. 

Welke apps werken met Android Auto?

Hoewel Android Auto al sinds 2015 bestaat, was het aanbod aan apps lange tijd wat karig. Dat is nu zeker niet meer het geval. Dankzij een uitgebreide samenwerking met een groot aantal derde partijen, ondersteunt Android Auto inmiddels een divers en indrukwekkend scala aan handige en toffe apps. Tijd voor een overzichtje.

Navigeren met Google Maps en Waze

Heb je een interview of sollicitatiegesprek in een stad waar je de weg niet kent? Of wil je snel en soepel je geboekte vakantiehuisje vinden te midden van het ongerepte natuurschoon? Dan is Google Maps je beste vriend. Google Maps is een centraal onderdeel van Android Auto. ’s Werelds populairste digitale wegwijzer werkt binnen Android Auto met spraakbesturing. 

Je vraagt bijvoorbeeld waar een kantoorgebouw, museum of restaurant ligt of tot hoe laat het gebouw open is. Vervolgens gaat het systeem aan de slag en schotelt het jou de meest efficiënte route naar je gewenste locatie voor. Wil je tussendoor ook alle actuele informatie over wegversperringen, alternatieve routes, files en wegwerkzaamheden ontvangen? Breid Maps dan uit met Waze en je krijgt al deze informatie er extra bij.

Altijd luisteren naar je favoriete muziek    

Met Android Auto is je favoriete muziek in de auto nooit ver weg, ongeacht of je nu een metalhead, popliefhebber, dancefanaat of reggaetonfan bent. Met de muziekapp Tidal ontdek je bijvoorbeeld de nieuwste muzikale pareltjes en kun je makkelijk nummers en muziekvideo’s downloaden en beluisteren. Omdat Tidal wordt beheerd door de artiesten zelf, gaat het vaak om exclusieve muzikale content die je nog niet op de radio of een officieel album vindt. Je kunt zelf je playlists samenstellen of luisteren naar de radiostations van jouw keuze.

De app Pandora tilt luisteren naar de radio in de auto naar het volgende niveau. Zelfs op je favoriete station komen er af en toe wel platen langs die je liever zou overslaan. Met Pandora kan dat en skip je moeiteloos de songs die niet zo’n goede match vormen met jouw muzieksmaak. Pandora voorziet je bovendien voortdurend van aanbevelingen voor nog meer muziekgenot onderweg. Ook populaire muziekstreamingdiensten als Spotify en Amazon Music werken prima met Android Auto!

Boeken in de auto

Wellicht heb je geen zin om tijdens een lange reis de hele tijd alleen naar muziek te luisteren, maar wil je wat productiever bezig zijn. Geen probleem! Met de Audible-app kun je kiezen uit duizenden audioboeken, variërend van bestsellers tot de beste informatieve boeken. Je kunt bovendien de leessnelheid van de verteller aanpassen aan je eigen voorkeur en vooruit- en terugbladeren tussen hoofdstukken. 

De Audible-winkel is direct toegankelijk vanuit je dashboard, waardoor je niet hoeft te morrelen met je smartphone om een nieuw audioboek te selecteren. OverDrive, een bibliotheek-app, is ook een ideale tool om een mooie selectie luisterboeken samen te stellen.  

Flitsinformatie ontvangen

Met de app Flitsmeister zie je in één oogopslag welke flitsers er bij jou in de buurt zijn, ongeacht of het nu vaste of mobiele controles zijn. Flitsmeister voorziet je ook van uitgebreide info over afgesloten rijstroken en maximumsnelheden. Zeg dus maar dag tegen die bekeuringen… Flitsmeister heeft momenteel een community van meer dan 1,8 miljoen actieve gebruikers. Bovendien wordt de app regelmatig geüpdatet. Zo toont Flitsmeister sinds kort informatie van matrixborden en kun je gebruikmaken van gesproken navigatie en pechhulp on demand.

Sociale media

In contact blijven met je familie en vrienden tijdens een lange autorit? Of laten weten dat je een kwartiertje later op de borrel arriveert dan gepland? Geen probleem. Ook WhatsApp en Facebook Messenger werken prima in Android Auto. Als je Facebook Messenger op je telefoon hebt, stuurt die dienst berichten automatisch door naar Android Auto als je onderweg bent. Je berichten worden bovendien hardop voorgelezen als je dat graag wilt. Je kunt de verzender ook een voorgetypte reactie sturen die laat weten dat je aan het rijden bent. WhatsApp werkt in Android Auto met spraakgestuurde berichten.

Bepaal je eigen infotainmentaanbod voor onderweg

Je ziet, met Android Auto stel je probleemloos jouw infotainmentaanbod voor onderweg samen en wordt autorijden een stuk leuker. Het aantal beschikbare apps groeit bovendien nog steeds. Je gebruikt het systeem via de speciale Android Auto-app of het infotainmentsysteem in je auto. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.