Persoon houdt nieuwe zwarte android smartphone vast in hand

Het wordt makkelijker om van iPhone naar Android over te stappen

We hebben ze op onze redactie ook: Apple-fangirls die niet weten hoe ze een Android-toestel moeten gebruiken. Het is een veilig ecosysteem van Apple, waarbij steeds vaker en meer voor apps betaald moet worden. Switchen naar Android is vaak een te grote stap. Daar komt misschien wel verandering in, want Google maakt op dit moment een app waardoor het makkelijker moet worden om uit dat ecosysteem te stappen. Het heet: Switch to Android.

Apple heeft al eerder een app gemaakt dat lijkt op Switch to Android: Move to iOS. Die app is volledig bedoeld om het voor overstappers van Android naar iOS makkelijker te maken. Het gaat dan om dingen overdragen die persoonlijk zijn en die je sowieso nodig hebt op je nieuwe telefoon. Denk bijvoorbeeld aan contacten, apps, foto’s en je agenda.

Switch to Android

Dat zijn typisch zaken die enorm veel moeite kosten wanneer je van het ene toestel naar het andere gaat, maar waarvoor inmiddels steeds meer apps bestaan. Nu is het van Huawei naar Huawei of van OnePlus naar OnePlus niet zo ingewikkeld, maar als je zowel een ander merk telefoon kiest als een ander besturingssysteem… Dan gaan er wel wat alarmbellen rinkelen.

De Move to iOS-app moet dat voor mensen die naar iPhones overstappen makkelijker maken, maar nu is Google dus bezig met iets dat dat van iOS naar Android ook makkelijker moet maken. Het is nog niet officieel aangekondigd door Google, maar er gaan flink wat geruchten (via 9to5Google) dat die app er echt komt. Dat is wel zo verstandig, want de overstappers naar iPhone hebben wel een ‘brug’ en andersom niet, terwijl Google natuurlijk juist wil dat mensen naar Android overstappen.

Nog niet in de App Store

De app is ook echt voor Android bedoeld, dus niet specifiek Google-toestellen zoals de Pixel. Het is nog onbekend wanneer dit handige snufje naar iOS komt. Het zal waarschijnlijk ook wat tijd in beslag nemen voor Apple om de app goed te keuren in de App Store…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.