Autorijdend op je telefoon kijken; je hoeft geen genie te zijn om te weten dat dat niet veilig is. Niet voor niets bestaat de grote ‘mono’-campagne en stond ook een van de nieuwe afleveringen van Black Mirror in het teken van ‘handsfree in het verkeer’. Daarom is Android Auto ontwikkeld en dit kun je er allemaal mee.

Vroeger had elke auto een eigen dashboardsysteem en was het iets wat een paar standaard mogelijkheden had en verder niets. Inmiddels hebben Apple en Google hun eigen dashboardsoftware gemaakt, waarvan Android Auto er een is. Het is een soort besturingssysteem voor het dashboard van je auto. Zo kun je vanuit het menu Google Maps aanroepen voor navigatie.

Android Auto

Misschien gebruik je Spotify of een andere streamingsdienst om muziek te luisteren, en ook die kun je gebruiken in Android Auto. Sterker nog; je kunt je handen aan het stuur houden, want je hoeft alleen maar te praten tegen de Google Assistant om een bepaald liedje aan te zetten. Er komen steeds meer apps beschikbaar binnen Android Auto, dus dat is mooi. Denk aan Flitsmeister, Waze, Audible en WhatsApp.

Er is echter een grote maar aan Android Auto, namelijk dat het niet officieel beschikbaar is in Nederland. Via APKMirror vind je hem dus wel, maar officieel gezien is de app niet ondersteund in Nederland, omdat je volgens de wetgeving niet met je smartphone bezig moet zijn tijdens het rijden. Erg jammer, want er zijn een heleboel auto’s die gebruik kunnen maken van Android Auto: er zijn al meer dan 500 automodellen die werken met het systeem.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.