Android telefoon kopen? Stel jezelf deze vragen!

Android telefoon kopen? Stel jezelf deze vragen!

Ben je op zoek naar een nieuwe Android telefoon? In dit artikel delen we een aantal handige tips waar je op kunt letten als je voor een nieuwe Android wil gaan. Lees je mee?

Goed. Je abonnement loopt bijna af en je bent toe aan een nieuwe telefoon. Of je huidige telefoon is stuk gegaan en je wil graag een nieuw model. Het kan ook zo zijn dat je huidige telefoon niet meer goed werkt voor wat jij er mee wil doen. Denk aan kwaliteit van de camera, opslagcapaciteit of snelheid. 

Als je op de vragen uit dit artikel de antwoorden hebt, kun je op basis daarvan een telefoon uitzoeken. Wij willen, voor we de vragen met je delen, er alvast twee toestellen voor je uitlichten. Een daarvan is de Oppo A74 5G. Deze telefoon heeft dual SIM (dus ruimte voor twee simkaarten), een groot scherm van 6,5 inch en een snel besturingssysteem dankzij de Qualcomm Snapdragon 480 processor. Ook de batterij gaat lang mee (5000 mAh).  

Een andere telefoon die we kunnen aanraden is de Motorola Edge 20 Lite. Deze heeft een groot scherm van 6,7 inch, maar het mooiste van deze telefoon is (wat ons betreft) de camera van 108 megapixels. Daarnaast heet ‘ie niet voor niets lite: met een gewicht van slechts 185 gram is ‘t een lichte (en dunne: 8,3 millimeter) telefoon. 

Maak deze afwegingen

Goed, een nieuwe telefoon vinden in het enorme aanbod kan een hele klus zijn. Stel jezelf de volgende vragen en neem je antwoorden mee in de overweging: 

  • Ga je liever voor het nieuwste model of kies je liever een ouder model? 
  • Wat vind je belangrijker: hoe uitgebreid je telefoon is (en hoe nieuw/hip) of hoe veel een telefoon kost? 
  • Hoe goed moet een camera zijn? Zijn megapixels voor jou belangrijk? Moeten er speciale camera’s op zitten, zoals een groothoeklens? 
  • Welk type koptelefoonaansluiting wil je gaan gebruiken? 
  • Moet de telefoon waterbestendig zijn?
  • Heb je dual SIM nodig? Dit kan handig zijn bij twee telefoonnummers (zakelijk en privé, bijvoorbeeld). 
  • Hoe veel opslagruimte heb je nodig? En moet dit eventueel uit te breiden zijn met een geheugenkaart? 

Het is vaak zo dat je bij je eigen merk blijft omdat je dit bent gewend, maar kijk juist ook eens naar andere merken. Wie weet vind je daar je match wel!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.