eieren koken

Top 3 apps – perfect eieren koken doe je zo

Met Pasen worden er weer heel wat eitjes weggetikt, gemiddeld zo’n 32 (!) miljoen eieren in Nederland. Dat zijn er gemiddeld twee per persoon. En of je ze nou als ontbijtje eet of ze alleen gaat schilderen en verstoppen; het perfect eieren koken is nog niet altijd even makkelijk.

Anno 2024 zijn we natuurlijk niet meer weg te slaan bij onze smartphone of laptop om even op te zoeken hoe lang de eieren moeten koken. TechGirl zocht de drie beste eierkook-hulp-apps voor je uit!

Onze top 3:

1. Perfect Gekookte Eierwekker

Geef de grootte van je ei aan, hoe hard je hem wilt koken en welke temperatuur het ei heeft (uit de koelkast of niet?). Vervolgens geeft de app de exacte kooktijd – bijvoorbeeld 3 minuten en 32 seconden – en kun je hiermee ook direct je smartphone-alarm aanzetten.

Pluspunten:
Gratis in de @ AppStore
– Voor koken, maar ook pocheren, spiegelei of in de magnetron (jup, dat kan blijkbaar 😉 );
– Direct je wekker zetten.

2. De poerfecte eierwekker

Werkt ongeveer hetzelfde als de professionele kookwekker, dus je kiest de afmeting, temperatuur en gewenste hardheid van het ei. Maar deze app heeft het alleen over koken. Wel een extraatje; de grootte van je ei opmeten door hem voor je scherm te houden en “uit te tekenen”.

Pluspunten:
– Je ei ‘inmeten’;
– Functie ‘ei-spion’; oké, eigenlijk heb je er niets aan, maar Ei-Spion laat je zien hoe het ei er op dit ogenblik uitziet van binnenuit, soort van On-board-camera dus.

Minpunten:
– Niet gratis; 99 cent @ AppStore;
– Alleen koken, dus niet pocheren, spiegelei etc.

3. Eieren perfect koken

De simpelste van de drie. Hoe moet je ei van binnen zijn, hoe groot is je ei, welke temperatuur is je ei, en voilà, daar is je kooktijd. Verder geen poespas.

Pluspunten:
– Simpel.

Minpunten:
– Niet gratis; €1,09 @ AppStore;
– Mist de extra’s van de andere apps.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.