#DrTechGirl: waarom is BeReal ineens zo populair?

AI-dossier: 5 manieren waarop AI je direct kan helpen met je werk

Kunstmatige intelligentie gaat al onze banen innemen! Het wordt vaak geroepen, maar is het uiteindelijk ook zo? En zo ja, is dat dan zo erg? Kunstmatige intelligentie kan veel van de minder leuke klusjes makkelijker maken of je in ieder geval een handje op weg helpen. Je hoeft het dan alleen maar af te maken. In dit artikel vind je vijf handige AI-tips. Toepassingen van AI die je in je werk binnen no-time een voorsprong opleveren.

AI-tips

We nemen in dit artikel ChatGPT als voorbeeld. Dit is een van de meer doorontwikkelde en tegelijkertijd laagdrempelige AI-systemen. Bovendien kan iedereen dit gebruiken in tegenstelling tot Google’s Bard bijvoorbeeld.

1. Brainstormen

Je werkgever wil dat je leuke ideeën voor content bedenkt om te delen op social media. Je kunt daar ook hulp bij vragen van ChatGPT. Dat doe je zo: “Can you help me brainstorm about fun social media posts about an event about farming in The Netherlands? Please give me some ideas.” Je hoeft daarbij ChatGPT echt niet al je werk te laten doen, maar het kan wel helpen om de creative juices een beetje op gang te brengen. 

2. Samenvattingen maken

Je kunt ChatGPT van een Engelstalige meeting een samenvatting laten maken. Zo kun je het transcript van een meeting in ChatGPT plaatsen en erbij schrijven: “Below you’ll find a meeting transcript where the ceo explained the plans for 2024. Can you summarize the main points into an overview of 300 words I can send to employees to inform them about our strategic priorities?”

3. Je vraagbaak zijn

Waar je in Google vaak wel wat kunt opzoeken, maar niet zozeer snel het waarom, kan dat in ChatGPT wel. Zo kun je als je een paper schrijft of iets wil uitleggen aan collega’s, vragen of ChatGPT je een handje helpt met een moeilijke vraag die al schrijvend in je opkomen. Het handige is dat ChatGPT de uitleg ook meteen kan toespitsen op een bepaalde doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “How does drop shipping work? Explain it to me like I am a teenager and use statistics to illustrate your answer.”

4. Of gewoon het hele stuk schrijven

We gaan door met de laatste twee AI-tips in dit rijtje. Je kunt ChatGPT ook vragen om een heel stuk te schrijven. Dat is waar leraren niet zo over te spreken zijn: kinderen die hele werkstukken in elkaar laten draaien door de bot. Maar, het is wel handig om even iets op de rit te krijgen en het zelf vervolgens nog aan te scherpen. ChatGPT kan lekker creatief schrijven, al moet je hem niet te vaak bijna hetzelfde vragen: dan zie je wel snel overeenkomsten.

5. Hulp krijgen bij programmeren

Handig voor TechGirls: ChatGPT kan je helpen met programmeren. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld de game Pong in elkaar hebben geprogrammeerd door een soort stappenplan van ChatGPT te gebruiken. ChatGPT kan je geschreven code ook even voor je debuggen, je heoft dan alleen maar te vragen: “Debug the following code” en dan je code te plaatsen. Ideaal toch?

Er zijn nog veel meer toepassingen te bedenken: waar gebruik jij zelf ChatGPT voor in je werk? We zijn benieuwd naar jouw AI-tips. Laat het ons weten in de reacties.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.