slaap apps

6 apps die je helpen in slaap te komen

Wil je wel slapen, maar kun je simpelweg de slaap niet vatten? Deze zes slaap apps helpen je, zodat je hopelijk eerder slaapt en je slaapkwaliteit bovendien beter is. Al raden we daarbij wel aan om je er niet al te druk over te maken als je niet kunt slapen: dat werkt namelijk averechts.

Headspace

Headspace is een app die vooral als doel heeft om je te helpen mediteren, maar je kunt er ook heerlijk bij in slaap vallen. Headspace biedt heel rustige Engelstalige stemmen om je in de goede sfeer te brengen en daarnaast zijn er specifiek op de slaap geënte oefeningen om te luisteren. Nieuwsgierig? Download de app of kijk bijvoorbeeld Headspace op Netflix.

Calm

Calm is ligt een beetje in lijn met Headspace, maar deze Amerikaanse app onderscheidt zich van Headspace op een aantal punten. Populair in de app zijn de ‘Sleep Stories’. Bedenk hoe heerlijk het was om als kind te worden voorgelezen voor het slapengaan Datzelfde principe, maar dan voor volwassenen. De verhalen kunnen sprookjes zijn of bijvoorbeeld het verslag van een treinreis door Ierland. Ze werken samen met bekende artiesten. En zeg nou zelf, wie wil er niet in slaap vallen terwijl Harry Styles een verhaal in je oor fluistert?

BetterSleep

De mensen achter Runtastic hebben naast hardlopen ook een passie voor slapen. Zo geeft de app je meer inzicht over je slaap. Dat doet hij niet zo specifiek als bijvoorbeeld een wearable dat zou doen, maar wel houdt hij ook rekening met de activiteiten die je die dag hebt ondernomen.

Fitbit

Fitbit mag dan vooral bekendstaan als een sportmerk, er zitten ook oefeningen in die je helpen goed te laten slapen. Fitbit heeft bovendien een hele lijn wearables die allemaal op een bepaalde manier je slaap kunnen tracken. Zo krijg je meer inzicht in je slaap en kun je op basis daarvan bijvoorbeeld besluiten om langer te slapen.

Sleep Cycle

Sleep Cycle is een app waarmee je vooral goed wakker kunt worden. Er zit een slimme wekker in waarmee je kunt selecteren hoe laat je echt moet wakker worden, en vervolgens stopt de app zijn magie in je proces van wakker worden om het allemaal iets minder onaangenaam te maken. Sleep Cycle helpt je namelijk om je wakker te maken op een slim moment in je slaapcyclus.

Twilight

We houden van technologie en dus ook van onze smartphone, maar het kan beter zijn om die niet net voor het slapengaan nog volop te gebruiken. Zeker niet zonder Twilight. Deze app zorgt namelijk voor minder blauw uit je scherm, wat beter zou zijn voor de aanmaak van melatonine. Melatonine is het slaaphormoon en die kun je goed gebruiken als je niet zo makkelijk in slaap valt.

TechGirl vindt jouw gezondheid belangrijk. We schrijven daarom graag over gadgets die je helpen met een gezonde nachtrust. Deze artikelen schreven we eerder over dit onderwerp.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.