Review Numsy: white noise gadget om je baby te helpen slapen

Review: Numsy – white noise gadget om je baby te helpen slapen

Het laten slapen van je newborn is niet altijd even makkelijk. Er zijn tal van trucjes die je kunt gebruiken om je baby beter te laten slapen, waaronder het laten luisteren naar ‘white noise’ (of ook wel witte ruis). TechGirl Nadi mocht de Numsy reviewen: een white noise gadget om je baby te helpen slapen. In deze review lees je over de Numsy Paradise.

In dit artikel las je al over white noise als lifehack voor ’t beter laten slapen van je baby. Daarin zie je al – spoiler alert – dat white noise daadwerkelijk helpt bij ’t beter en dieper laten slapen van je baby. Dat artikel was als aankondiging voor de review die je nu leest. In dit artikel ga ik uitgebreider in op de Numsy zelf. Type Numsy Paradise, want dat is de gadget die ik hier heb.

Witte ruis als lifehack voor babyslaapjes

Nog even in de herhaling, want wat is white noise ook alweer? White noise (witte ruis) is een constant suizend geluid op een bepaalde frequentie. En het werkt als een tierelier bij de meeste baby’s, waaronder die van mij. Hij wordt er meteen rustig van én slaapt langer door. Maar waarom is dat?

Nou, heel simpel (en ook logisch, als je het eenmaal weet): white noise klinkt als het suizen van de bloedvaten in de baarmoeder. Een geluid dat baby’s zo’n negen maanden hebben aangehoord. En qua volume mag je ‘m best op standje stofzuiger zetten (wel onder de 60 decibel houden in verband met tere baby-oortjes!), want in de baarmoeder klonk het ook op dat volume. Ook ‘womb sounds’, ofwel baarmoedergeluiden, doen ’t goed bij baby’s. Dit zijn geluidstracks met white noise en hartslaggeluiden in één.

Review Numsy Paradise: white noise gadget voor het laten slapen van je baby

Goed, hierboven gaf ik al aan waarom white noise zo lekker werkt. Evenals hartslaggeluiden en baarmoedergeluiden, slapen baby’s er beter van. En in dit artikel kun je al lezen waarom ik een white noise gadget verkies boven het afspelen van white noise via je telefoon of laptop.

Goed, ik heb dus de Numsy Paradise mogen testen.  Deze gadget heeft naast verschillende soorten (witte) ruis ook nog natuurlijke geluiden: van kwakende kikkers tot een drukke stationshal. Het is maar net wat je baby fijn vindt, dus experimenteer gerust. Er staan diverse witte ruis geluiden op, maar hier werkt de monotone, niet-schelle witte ruis ’t beste.

We hebben de Numsy standaard op de babykamer staan, op een plankje aan de muur. De afstand tot het babybedje is zo’n meter of 2, en dat wordt ook geadviseerd door Numsy. Met een app op onze smartphone checken we altijd of het aantal decibel onder de 60 blijft (hier werkt-ie al goed op de 40/45 decibel) en als onze knul echt in diepe slaap is, zetten we ‘m nog zachter of gewoon helemaal uit.

Dat laatste is ook handig om te kijken ‘hoeveel witte ruis’ er nodig is om ‘m te laten slapen. We zijn nog helemaal niet uitgeëxperimenteerd, en bij baby’s veranderen voorkeuren ook snel. En soms duurt ’t ook even voor je je kindje en z’n voorkeuren leert kennen. Ook moeten baby’s vaak wennen aan nieuwe dingen, dus als het niet in één keer werkt: wees niet getreurd. Herhaal het keer op keer om te zien hoe je baby er na een tijdje op reageert.

MobileMobile

En ook goed om te weten: wij hebben getest met een baby vanaf 4 weken!

Draadloos en handige timerfunctie

De Numsy Paradise is draadloos te gebruiken en heeft een batterij die tot wel 10 uur meegaat. Handig, want als m’n baby erg overstuur is of écht niet wil slapen, dan helpt wandelen het allerbeste. Dan leg ik de Numsy Paradise met wat witte ruis-geluiden zachtjes aan bij z’n voeteneinde en voordat ik bij ’t einde van de straat ben, is hij al in slaap. Ik merk echt dat als ik de witte ruis dan ‘te snel’ weghaal of uitzet, hij wat wakker wordt.

Met de ingebouwde timerfunctie stel je in hoelang de witte ruis moet lopen. Dat gaat vanaf 1 uur tot 7 uur lang. Wij merken hier in de praktijk dat ’t beter werkt om ‘m de hele nacht aan te laten, dus dat doen we dan ook. Zetten we ‘m eerder uit, dan slaapt onze knul echt een stuk lichter en onrustiger. Zachter zetten naarmate hij dieper slaapt kan wel, maar het geluidsverschil moet dan niet te groot worden. Ook dan wordt hij wat onrustiger. Gek hè, hoeveel zo’n monotoon geluid doet? De timer gebruiken we dus verder niet meer, maar dat is ook voor ieder kindje anders. Het stoppen van de white noise geluiden met de timer gaat trouwens wel geleidelijk: loopt de timer af, dan zakt het volume tot het helemaal stil is. Dus geen harde overgang.

Witte ruis: niet alleen voor baby’s

Witte ruis is niet alleen voor baby’s. Ook wij volwassenen hebben er wat aan. En naast dat ik nu uit ervaring kan zeggen dat ik er ook lekkerder op slaap (we hebben er natuurlijk zelf ook mee geslapen), slaapt m’n vriend er ook beter op. Als je gauw overprikkelt bent, snel wakker schrikt of een druk hoofd hebt dan helpt witte ruis ook. En als je huisgenoot/partner niet zit te wachten op dat geluid, dan kun je ’t ook met een koptelefoon beluisteren. Er zit namelijk een 3.5mm AUX input op.

Stel je gaat een heel eind vliegen en je hebt last van omgevingsgeluiden, zet dan vooral witte ruis op. Of zet ’t op als je een heel stuk moet schrijven (raad eens wie er nu witte ruis op heeft staan 🙋‍♀️? ) of voor je studie aan de slag moet. Het helpt je om diep te focussen en minder afgeleid te zijn.

Nouja, goed. Een heel relaas en een boel positiviteit, maar het werkt voor ons gewoon echt goed. Natuurlijk zijn er ook wel wat minpunten die ik kan benoemen. Zo zijn de knopjes in het donker wat lastig te vinden (maar na een paar weken weet je blind waar je moet zijn) en zijn de knopjes ook wat aanrakingsgevoelig. Ik wil er nog weleens met m’n hand langsgaan en dan reageert-ie. Daarnaast is de Numsy Paradise geen klein apparaatje, maar zoek je wel wat kleins (zakformaat), dan vind je die bijvoorbeeld in de Numsy Original. En qua volume moet je er zelf op letten dat je niet de grens van 60 dB (of nog beter: 50 dB) overschrijdt, het apparaatje kan wel flink harder namelijk.

E-books met tips en andere gratis content

Scoor je de Numsy via hun eigen website, dan kun je er een e-book bij kopen. De handige slaapgids, met voorbeeldroutines van slaappatronen voor kindjes van 0 tot 4 jaar. Ook lees je er tips over inbakeren, wakkertijden, slaapsignalen, veilig slapen en doorslapen. Onmisbare kennis voor ’t laten slapen van je baby!

Verder vind je op de site een boel blogs rondom het onderwerp slapen en witte ruis en kun je een gratis e-book downloaden met slaaptips. Leuk leesmateriaal! Op naar veel fijne slaapjes van je baby.

Misschien vind je dit ook leuk?

Review Numsy: white noise gadget om je baby te helpen slapen
Pluspunten
M'n baby slaapt!
M'n baby blijft in slaap!
Ruime keuze uit geluiden
Batterij gaat zeker 10 uur draadloos mee
Ook handig mee te nemen (want: draadloos) in de kinderwagen bijv.
Zwarte uitvoering: mooi donker en niet afleidend in de babykamer
Je bent je telefoon niet meer uren kwijt
Minder positief
De Numsy Paradise is wat 'groter' vergeleken de andere types
Niet via een app/op afstand aan te sturen
Knoppen soms gevoelig voor aanraking
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten