hackathon

3x de leukste competities voor developers

Developers zijn de nieuwe rocksterren van deze wereld. Logisch daarom dat ook competitiemakers hun oog op deze doelgroep hebben laten vallen. Hackathons kenden we al een tijdje, maar echte competities met uitzendingen zijn zeker nieuw te noemen. In de Metro van gisteren beschreef ik de meest opvallende competities voor developers van dit moment.

Vorige week kon je al lezen over Call for Code op onze website. Ik ben echt mega enthousiast dat programmeren nu wordt ingezet om maatschappelijke problemen op te lossen. In dit geval wordt naar oplossingen gezocht om natuurrampen zo goed mogelijk te voorspellen en/of voorzieningen goed voor te bereiden op een orkaan bijvoorbeeld. De beste oplossingen krijgen de kans om hun prototype ook echt te ontwikkelen. Lees er meer over in het artikel Call for Code.

In ‘Competities voor nerds‘ beschrijf ik deze week ook twee andere competities die de moeite waard zijn. In de RevenYOU League is het de bedoeling dat teams een zo slim mogelijke bot bouwen die kan inspelen op de beurs en kan inschatten wat het doet. De teams gaan gedurende een aantal maanden aan de slag en kunnen aan het eind een enorm geldbedrag winnen.

Hackatrain is ook een leuk initiatief, maar wel van veel kortere aard. Verschillende groepen gaan treinreizend aan de slag met een probleemstelling. Eenmaal aangekomen in Berlijn, krijgen ze daar nog een dag om aan de slag te gaan. Het tafereel wordt afgesloten met een bezoek aan het Tech Open Air festival. Super leuk, inspirerend en heel erg chill. Inschrijven voor Hackatrain is helaas niet meer mogelijk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.