hackathon

Call for Code: developers bedenken levensreddende creaties

Call for Code! Het idee erachter is super tof (vind ik): startende, studerende en ondernemende developers proberen samen dringende, maatschappelijke problemen op te lossen door middel van code. En wel ter voorkoming van-, het reageren op- en het herstellen van natuurrampen.

“Bij IBM benutten we de kracht van technologieën als AI, blockchain, IoT en cloud om enkele van de grootste kansen en uitdagingen in het bedrijfsleven aan te pakken,” zegt Bob Lord, IBM Chief Digital Officer. “Met Call for Code doen we een beroep op alle ontwikkelaars om zich bij ons aan te sluiten en deze geavanceerde technologieën te gebruiken om mensen, hun gemeenschappen en de samenleving te helpen.”

Door middel van Call for Code slaan IBM en David Clark Cause de handen ineen met het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties, dat erop gericht is de deelname van getroffen groepen aan paraatheid, reactie en herstel te verzekeren en aandacht te creëren voor de meest uitgesloten en gemarginaliseerde bevolkingsgroepen.

“Technologie kan krachtig zijn om de mensenrechten te bevorderen en meer rechtvaardige samenlevingen op te bouwen. Call for Code is een uitstekende gelegenheid om te onderzoeken hoe technologie een rol kan spelen bij het aanpakken van de behoeften van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen en degenen die het risico lopen om hun mensenrechten te schenden in de context van een humanitaire crisis “, zei Laurent Sauveur, hoofd van de externe betrekkingen van het VN-Bureau voor de mensenrechten.

Zo werkt de competitie

Call for Code nodigt developers uit om nieuwe applicaties te maken om gemeenschappen en mensen beter voor te bereiden op natuurrampen. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld een app maken die gebruikmaakt van weergegevens en supply chain-informatie om apotheken te waarschuwen voor het verhogen van de toevoer van medicijnen, flessenwater en andere items op basis van voorspelde weersgerelateerde storingen. Of het kan een app zijn die voorspelt wanneer en waar de ramp het ergst zal zijn, zodat noodbeambten tijdig kunnen worden uitgezonden in behoorlijke aantallen om mensen in nood te behandelen.

IBM’s vijfjarige investering van 30 miljoen dollar zal de toegang tot developer tools, technologieën, gratis code en training met experts financieren. Het winnende team ontvangt een financiële prijs, maar misschien belangrijker, zij zullen hun idee van prototype naar realiteit kunnen brengen. Dit omvat doorlopende ondersteuning van ontwikkelaars via de samenwerking van IBM met de Linux Foundation.

Naast ontwikkelingsondersteuning kan het winnende team lid worden van een van IBM’s CSC-teams (Corporate Service Corps) om hun idee toe te passen op een gemeenschap in nood. IBM CSC-teams zijn multidisciplinaire IBM-experts die vier tot zes weken in achtergestelde gemeenschappen over de hele wereld doorbrengen om technologie toe te passen op lokale problemen en kansen.

Zo doe jij mee!

  • Ontwikkelaars kunnen zich vandaag registreren op Callforcode.org.
  • Projecten kunnen worden ingediend door individuen – of teams van maximaal vijf personen – tussen 18 juni 2018 en 31 augustus 2018.
  • Dertig semi-finalisten worden in september geselecteerd. Een prominente jury, waaronder enkele van de meest iconische technologen ter wereld, kiest de winnende oplossing van drie finalisten.
  • De winnaar wordt in oktober 2018 bekend gemaakt tijdens een live gestreamd concert en een prijsevenement gecoördineerd door David Clark Cause.
  • Aanvullende details, een volledig schema van persoonlijke en virtuele evenementen en training en ondersteuning voor Call for Code zijn beschikbaar op https://developer.ibm.com/callforcode.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.