Hackatrain: met tech-talent per trein naar Berlijn

Zet honderd tech-talenten bij elkaar en laat ze binnen zeven uur een innovatievraagstuk oplossen. Klinkt als een goed plan, en dat is precies wat organisatrice Amal Whyte dacht toen ze op het idee kwam van Hackatrain. Oftewel: de eerste hackathon in Nederland die in een trein plaatsvindt. Ik sprak Amal over dit bijzondere evenement.

Een hackathon in een trein, vertel!

Hackathons worden georganiseerd om bijvoorbeeld web-ontwikkelaars, designers en marketeers gezamenlijk aan een project te laten werken. Voor de Hackatrain wil ik, in samenwerking met Ordina, Amsterdam Creative Industries Network en de NS, bedrijven in contact brengen met jong tech-minded talent. Dit doen we door met een groep van honderd personen per trein af te reizen naar een conferentie in Berlijn, terwijl er onderweg in groepjes van drie gewerkt wordt aan een innovatievraagstuk. Uiteindelijk worden de ideeën die eruit komen gepresenteerd.

Wie bedenkt dat vraagstuk?

We doen het dit keer voor de NS, zij leggen de deelnemers een case voor. De NS is altijd op zoek naar innovatie en ze willen graag weten hoe ze de reiziger beter kunnen bedienen. Dus, hoe kunnen ze het reizen leuker maken voor de reiziger? Kunnen bijvoorbeeld de beeldschermen met informatie in de trein met een ander doeleinde ingezet worden? Denk aan bijvoorbeeld infotainment. Wat kan er allemaal bedacht worden om het reizen met de trein nog prettiger te maken?

Uiteindelijk eindigt de hackatrain in Berlijn, wat gebeurt er daar?

In Berlijn vindt 15 tot en met 17 juli Tech Open Air plaats. Een driedaags festival op het gebied van tech, muziek en kunst. Eigenlijk gewoon het coolste festival van Europa! Naast een conferentie met super interessante sprekers is er ook muziek, en zijn er overal afterparties.

Oke, hoe kan je meedoen?

Je kan je inschrijven via de website. Uiteindelijk worden teams van drie gevormd. Je kan je per team inschrijven of gewoon los, en het leuke is: iedereen met een goed idee kan meedoen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.