hackathon

Zitten er ook nadelen aan adblockers?

YouTube heeft adblockers de oorlog verklaard: gebruik je een adblocker, dan heb je pech. Je kunt dan namelijk geen YouTube meer kijken. Als jij advertenties blokkeert, dan blokkeert YouTube dus jou. Er zijn echter mensen die beweren dat YouTube dat helemaal niet mag doen. Het laatste woord is er dus nog niet over gezegd. Maar, zijn er aan adblockers eigenlijk nog meer nadelen?

De voordelen van die advertentieblokkerende software is duidelijk: je krijgt hierdoor geen irritante advertenties meer te zien. Maar er zijn ook nadelen aan de adblockers. Je komt er blijkbaar mee in de problemen als je wil YouTuben, maar er zijn meer voorbeelden: Adblockers krijgen in sommige gevallen bijvoorbeeld veel toegang tot jouw persoonlijke data en het is niet altijd gezegd dat ze daar heel voorzichtig mee omgaan. Er zijn natuurlijk ook veel adblockers te vinden, waardoor je er sowieso nooit zomaar vanuit kunt gaan dat je echt een goede adblocker downloadt. Er zit immers ook wel eens malware tussen.

Adblockers

Daarnaast is er nog een groot nadeel aan adblockers. Jij mag misschien graag je favoriete site bezoeken zonder dat de pop-ups en reclames je om de oren vliegen: je favoriete website verdient minder geld door al die adblockers. Advertenties waar bedrijven voor betalen worden minder gezien en dat zullen adverteerders waarschijnlijk merken. Als je favoriete site minder inkomsten binnenkrijgt, dan kan dat uiteindelijk betekenen dat er mensen moeten worden ontslagen en er dus minder content op te zien is. Plus: je favo site kan zelfs helemaal verdwijnen als het de boel financieel niet meer rondkrijgt.

Aanbiedingen

Tot slot zorgt het tegenhouden van advertenties ook dat je wellicht een goede aanbieding mist. Kies jij bijvoorbeeld altijd een zomervakantie uit als die ene reisorganisatie weer zijn actieweken heeft, dan mis je dat misschien omdat je geen banners krijgt te zien waarin die actieweken worden aangeprezen. Misschien kom je het alsnog te weten door een nieuwsbrief of omdat je zelf wel eens naar die site surft, maar toch.. 

Reden dus om toch nog eens na te denken voordat je voor een adblocker kiest, al maken sommige website het met al hun reclame en vanzelf afspelende video’s af en toe wel heel bont…

Lees ook: 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.