Het is af en toe best een beetje eng. Vijf minuten nadat ik mijn bestelling heb geplaatst bij Wehkamp, scroll ik door mijn Instagram-tijdlijn en zie ik daar, jawel, een marketingfoto van Wehkamp. Op zich is dat niet zo vreemd: cookies zijn overal. Wat het echter wat creepy maakt, dat is dat Wehkamp erbij zet: veel plezier met je bestelling. Excusez moi!? Dit is wat je kunt doen als je geen persoonlijke advertenties op social media wil.

Je hoeft niet per se al je social media accounts weg te gooien en constant al je cookies en geschiedenis te verwijderen, als je af wilt van die persoonlijke advertenties. Het is ten eerste goed om te realiseren dat het meestal niet zo heel persoonlijk is: je behoort dan simpelweg tot de groep 20 – 35 jarigen die vijf kattengroepen volgt, waardoor je advertenties te zien krijgt van Whiskas.

Advertentie verbergen

Wil je dat echt niet, dan kun je vaak bij het social medium zelf opgeven dat je dat niet wil. Je kunt op de drie stipjes naast een advertentie klikken in Facebook en zeggen ‘advertentie verbergen’, maar dat is slechts voor die ene advertentie. Wil je al die persoonlijke advertenties niet meer, ga dan naar je account, klik op Advertenties en geef dan bij Advertentie-instellingen aan dat -in dit geval- Facebook je geen advertenties mag tonen die gebaseerd zijn op je online activiteiten binnen en buiten Facebook.

Als je dat allemaal te rigoureus vindt, dan kun je er ook voor kiezen om zelf wat meer in de hand te houden wat een social medium van je weet. Als je alleen dingen leuk vindt van je vrienden en familie, dan geef je geen credits aan de bedrijven die je beter willen leren kennen. Volg ook liever geen bedrijven, zodat je social media kunt blijven gebruiken zoals jij dat wil: om sociaal te zijn met je vrienden en familie.

Succes met deze tips! En laat het weten als je wat kunt/wilt aanvullen <3

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.