Zeven selfie-trucs voor Instagram

Vroeger maakte de broer van TechGirl Jenny een keer een foto van zichzelf. Het was een selfie, maar zo noemden we het toen niet. Ze vond dat een grappig idee, waardoor ze een jaar lang elke dag een selfie heeft gemaakt toen ze 15 was. Inmiddels zijn die allemaal weg, maar ze heeft zichzelf daardoor wel geleerd nooit een Ursula-de-zeeheks te doen (jep, van onderaf…). Inmiddels zijn telefoons ook aanzienlijk verbeterd, waardoor selfies maken steeds makkelijker wordt. Toch nog wat hulp nodig? Jenny deelt zeven selfie-trucs voor Instagram met je!

Wees creatief

Valt er een rare schaduw over je hoofd, dan kun je snel je telefoon wegdoen en denken: laat maar. Maar, je kunt er ook tof gebruik van maken. Mijn ogen zijn vrij licht dus als er licht invalt dan lijken ze bij sommige invallen wel wit. Ik vind het grappig als ik dan een donker oog heb met schaduw en eentje die bijna wit is. Misschien zien anderen het niet, maar ik heb stiekem enorm veel plezier met creatief over selfies nadenken. Ik ben zeker geen schoonheidskoningin, waardoor creativiteit mijn selfies extra de moeite waard maakt.

Houd je telefoon eens schuin vast

De meeste mensen hebben op een gegeven moment door wat hun beste kant is en gebruiken die dan ook volop. Op zich is dat logisch, maar een andere pose is ook wel eens leuk. Anders scrollt iemand door je Instagramfoto’s heen en ziet hij of zij steeds hetzelfde. Ben jij toch heel erg verknocht aan die ene kant, probeer dan eens te spelen met hoe je je telefoon vasthoudt. De horizon hoeft echt niet altijd recht te zijn en je creërt er toch een andere foto mee.

Gebruik de gladde huid-optie van je telefoon

Je kent dat, vijftig selfies maken, omdat steeds net dat rode plekje op je kin zichtbaar is. Ik maak aanzienlijk minder selfies voor ik de goeie heb gemaakt, als ik simpelweg de gladde huid-optie inschakel. Pas wel op dat je het niet op standje maximaal aanzet, het moet wel natuurlijk blijven. Je ziet er anders namelijk net uit als een Barbie-pop, terwijl je wil dat je er als jezelf uit blijft zien, alsof je een klein beetje foundation op hebt.

Check je achtergrond

Soms zie ik in mijn woonkamer een geweldige lichtinval, maar als ik dan een selfie maak, dan zie je ook mijn rommelige bank die ik liefkozend ‘mijn kantoor’ noem op de achtergrond, vol met kabels, post, snoeppapier, een van mijn katten en andere dingen erop. Niet zo charmant. Soms kun je het eraf knippen als je je foto uploadt, maar beter nog regel je een rustige achtergrond. Tenzij die lichtinval echt heel fantastisch is, dan kun je er op Instagram altijd nog een sticker overheen plakken.

Backdrop

Er zijn echter ook telefoons waarbij je die achtergrond kunt aanpassen. De nieuwe LG Q60 heeft Custom Backdrop. Dat betekent dat je de achtergrond van je selfie kunt aanpassen. Dan kun je dus het beste uit twee werelden gebruiken. Jij hebt het licht dat je mooi vindt, en de telefoon zorgt ervoor dat de kont van je kat achter je niet op de foto staat. Alle achtergrond kan worden aangepast, waardoor de foto helemaal om jou gaat in plaats van je spullen.

Instant hair

Ik ben zelf nooit zo heel blij met mijn peper-en-zout-kleurige haar, waardoor ik het al tientallen jaren verf. Maar, misschien wil je dat liever niet, of ben jij een geweldig persoon die haar haar wil doneren: wil je toch zien hoe het eruit zou zien in een andere kleur, of wil je dat alleen doen voor de grap, dan kan de LG Q60 ook daarbij helpen. Met de Instant Hair-optie heb je in een keer een koppie bruin haar. Of juist blond, want die hebben meer fun, toch?

Selfie sticker

Als je niet echt zin hebt om Snapchat te downloaden, dan zijn er gelukkig ook in andere apps genoeg manieren om je selfie te pimpen. Dat doe je bijvoorbeeld met selfie stickers. LG Q60 heeft een studio voor selfies waarin je niet alleen de achtergrond kan veranderen, zoals hierboven beschreven, maar waarin je ook kunt kiezen voor allerlei stickers om jezelf een grappige hoed of iets anders komisch te geven.

MobileMobile

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met LG.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.