DevelopHer

WordPress, Wix of Shopify? DevelopHer helpt je kiezen

Je hebt een geweldig idee, de (domein)naam is zelfs al bedacht en vastgelegd en het enige dat je nog hoeft te doen is de website maken. Dat wil je graag zelf doen, maar hoe begin je? Op DevelopHer kun je een test doen om te ontdekken welk platform: WordPress, Wix of Shopify, het beste bij je past.

Wil je heel gekke dingen op je website, dan doe je er waarschijnlijk goed aan om wel een professional in te schakelen, maar in heel veel gevallen kun je die professional gewoon zelf zijn. Het fijne is dat je daarmee de kosten zelf in de hand houdt, maar ook dat je zelf snel aanpassingen kunt doen aan je website. Iets wat zeker met constant veranderende coronamaatregelen geen overbodige luxe is. Je bent door zelf te leren websites maken helemaal in controle over de boodschap die je uitdraagt naar de wereld. 

Bovendien biedt het niet alleen zakelijk interessante mogelijkheden. Misschien heb je altijd al je eigen blog willen beginnen, of wil je je zelfgemaakte armbandjes aanbieden in een webwinkel, of wil je simpelweg weten hoe een website maken werkt om bijvoorbeeld beter te begrijpen wat er wel en niet kan of goede keuzes zijn. Een excellent idee, maar voor welke aanbieder kies je dan?

WordPress

WordPress is zo’n beetje de moeder der alle persoonlijke blogs en menig klein bedrijf runt ook zijn website op het WordPress-platform. Het mooie is dat je hierin klein kunt beginnen en je kennis steeds verder kunt uitbreiden. Je kunt het heel makkelijk en basic houden, maar WordPress biedt je ook de handvatten om een website met alle toeters en bellen te maken.

Wix

Wix is nog iets gebruiksvriendelijker dan WordPress, maar je zal ook merken dat dat tegelijkertijd betekent dat je iets minder mogelijkheden hebt. Wel ben je met de basis al snel in staat om hele websites te maken met een professionele uitstraling. Bovendien zien Wix-sites er weer heel anders uit dan de thema’s die je op WordPress vindt, waardoor je het publiek kunt verrassen met een heel ander website-uiterlijk dan we inmiddels van de veelgebruikte thema’s van WordPress gewend zijn.

Shopify

Shopify is vooral enorm handig als je een webshop wil openen. Het kan je helpen een online winkeltje te maken, maar ook de betalingen te organiseren. Shopify biedt je allerlei opties om uit te kiezen, maar je kunt het ook een stapje verder laten gaan en zelf nog veel mooiere dingen maken. Zeker als je iets wil verkopen, dan is Shopify waarschijnlijk de eerste en beste keuze voor je webwinkel.

Weet je het nog niet zeker? Het mooie is dat je het bouwen van een WordPress-website of een Wix-site of Shopify-webwinkel gewoon bij DevelopHer kunt leren, nadat je eerst de gratis test doet om te kijken welk platform het beste bij je past. Er zijn cursussen beschikbaar waarmee je in een handomdraai je eigen website kunt bouwen, zonder dat daar anderen aan te pas hoeven te komen. Interesse? Kijk dan op DevelopHer.nl naar de mogelijkheden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.