De zomervakantie is weer bijna voorbij. Tijd om aan de slag te gaan! Is jouw baan (web)designer, programmeur, of iets wat daar op lijkt? Dan zou je eens een kijkje moeten nemen op de onderstaande websites, want die maken je werk een stuk eenvoudiger en sneller en brengen je misschien wel op nieuwe ideeën.
Renderforest
Renderforest noemt zichzelf een alles-in-één brandingplatform. Of je nu een video, een logo, een mock-up of een website wilt maken; het kan allemaal op deze website. Het bedrijf claimt A.I. te hebben ontwikkeld waarmee je eenvoudig diavoorstellingen, promotionele animaties, muziekvisualisaties, logo-animaties en andere soorten video’s produceert.
Vooral voor een eenvoudige ‘explainer’, zo’n korte video waarbij je iets uitlegt of onder de aandacht brengt, ben je bij Renderforest aan het goede adres. Je kan kiezen uit verschillende stijlen en als je simpelweg het te ‘explainen’ onderwerp intypt, dan creëert de A.I. een eerste versie daarvan. Deze kun je vervolgens aanpassen naar je eigen smaak en voor een paar tientjes loop je de deur uit met een video die vele malen meer zou kosten als je deze op maat zou laten maken.
Dit is een korte impressie van hetgeen dat je op Renderforest kunt produceren:
jitter.video
Soms wil je iets illustreren met een ‘real life example’. De claim dat jouw koffieshop ‘Coffee Corner’ de beste is, maak je tastbaar door een gesprek tussen twee vriendinnen te laten zien. Dat kan door een schermafdruk van een chatgesprek te laten zien, maar het maakt nog meer indruk als het een animatie is waarbij het lijkt alsof je meekijkt bij het gesprek.
Video’s en gifjes zoals het voorbeeld aan de linkerkant zeg maar: animaties van conversaties, maak je heel eenvoudig op jitter.video. Er zijn verschillende ‘motion design templates’ die je als vertrekpunt kunt gebruiken. Van tweets tot notificaties op je telefoon en van tekstberichten zoals links getoond tot landingen op een website.
De output is gratis, maar dan lever je wel in op kwaliteit. Wil je een eindproduct van goede kwaliteit dan betaal je iets minder dan een tientje per maand. Daarmee heb je toegang tot alle soorten templates of je maakt je eigen maatwerk.
Lordicon
Als je een website of een app ontwikkelt, kan je bijna niet om iconen heen. Iconen maken de gebruiker in één blik duidelijk wat er achter een knop of een link schuilgaat. Tenminste… Als voor de gebruiker helder is wat het icoon betekent. En daarmee is het nog een hele kunst om het juiste icoon te ontwerpen.
Lordicon heeft dat werk alvast voor je gedaan. Je kan kiezen uit 1.700 iconen (280 gratis en de rest betaald). Ieder icoon is standaard voorzien van animatie, voor extra aandacht op een onderdeel. Uiteraard kan je ook de statische variant inzetten op je website of in je app.
De icons zijn volledig aanpasbaar naar jouw eigen wensen variërend van kleur tot rotatie, snelheid, trigger, enzovoort. De iconen kan je in verschillende vormen exporteren van GIF tot JSON (Lottie). De prijs voor dit alles? Vanaf $ 8 per maand heb je alle functies tot je beschikking.
Inpaint
Soms heb je van die tools, die gewoon handig zijn. Niet briljant, maar gewoon handig. Tot die categorie behoort Inpaint. Met Inpaint kun je online foto’s ‘verbeteren’. Dat varieert van het weghalen van onjuistheden in oude foto’s, timestamps en watermerken tot het strakker maken van iemands huid of het verwijderen van volledige objecten of personen.
Wat handig aan Inpaint is, is dat het ‘web based’ is, oftewel je kan je afbeeldingen online verbeteren zonder iets te installeren. De mogelijkheid om de software te downloaden bestaat ook. Inpaint claimt dat hun algoritmes in de offline versie beter werken. Achterliggende gedachte is wellicht het verdienmodel, want van de offline versie is een pro versie beschikbaar die geen limiet stelt aan het aantal afbeeldingen dat je kunt bewerken en die $ 20 kost. De ontwikkelaars moeten toch ergens van leven.
Namelix
Wil je een nieuwe onderneming de wereld in helpen, bijvoorbeeld een app of een website en zoek je nog een goede naam of een idee voor een logo? Dan is Namelix the place to start. Namelix is een ‘business name generator’. Op basis van wat steekwoorden (Engels), spuugt de site tal van suggesties voor een nieuwe merknaam.
Stel dat ik een online groente- en fruitwinkel wil beginnen met een focus op zoet, rood fruit, dan geeft Namelix mij suggesties als: Quazzleberry, Strawberry Cove, SweetThorn, Melonly en Manglow. De namen worden in verschillende lettertypes in tal van kleuren gepresenteerd, waarmee je ook gelijk een indruk hebt hoe een naam overkomt op de eindgebruiker.
Wil je naast een naam (of heb je al een naam) ook een logo, dan kan je terecht op Brandmark.io. Daar kan je op basis van een naam en verschillende keywords een setje logo’s laten uitspugen door de A.I. van Brandmark. Deze tools zijn ook handig als je ideeën uit een brainstorm of design thinking sessie snel wilt visualiseren. Een beeld zegt nog altijd zo veel meer dan woorden.