Wat zijn de verschillen tussen de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro?

HONOR lanceerde onlangs hun HONOR 20 smartphone series. Smartphones met hoogstaande camera’s en een slick design: de HONOR 20 en de HONOR 20 PRO. Maar, wat zijn nu de verschillen tussen de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? Je leest het in dit artikel!

Design

Wat zijn de verschillen in het design van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? 

De HONOR 20 komt in de kleuren Midnight Black en Sapphire Blue. De HONOR 20 Pro komt in de kleuren Phantom Black en Phantom Blue. In de praktijk zijn die kleuren trouwens wel ietwat anders: Phantom Blue is vooral groen-achtig en Phantom Black is meer diep paars.

Zowel de HONOR 20 als de HONOR 20 Pro zijn aan de achterkant voorzien van het zogenoemde ‘Dynamic Holographic Design’. Het effect van hun eigen ontworpen Triple 3D Mesh techniek is holografisch, bijna mesmerizing. Bekijk ook de video in dit artikel, waarin je het effect goed kan zien. De HONOR 20 Pro heeft ‘3D curved’ afronding, dat heeft de HONOR 20 niet.

Verder zijn beide toestellen voorzien van een vingerafdrukscanner aan de rechterzijkant van het toestel.

Display

Wat zijn de verschillen in het display van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? 

Beide toestellen hebben een 6.26-inch all-view display, met een 91,6% screen ratio (dus vrij weinig randen aan de zijkant) en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De selfiecamera is een 4,5 mm in-screen rondje, waardoor er geen grote notch in het beeldscherm zit.

Batterij

Wat zijn de verschillen in de batterij van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? 

De batterij van de HONOR 20 Pro is een indrukwekkende 4000 mAh. De batterij van de HONOR 20 is 3750 mAh, dus dat scheelt niet heel gek veel. Beide toestellen laden met een speciale supercharge 50% op binnen 30 minuten.

Camera

Wat zijn de verschillen in de camera van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? 

De HONOR 20 en HONOR 20 Pro hebben beide vier camera’s aan de achterkant. De hoofdcamera is 48MP en hier zit een geavanceerde AI Ultra Clarity modus en AIS supernachtmodus in. Hiermee kun je heldere foto’s te maken, ook als het voor het menselijke oog (te) donker is. De andere camera’s zijn een 16MP groothoekcamera en een 2MP macrocamera. De HONOR 20 Pro bevat een 8MP telefotocamera, terwijl de HONOR 20 een tweede camera (2MP) heeft voor portretten. Alle camera’s zijn voorzien van optische beeldstabilisatie.

De HONOR 20 Pro camera kan tot een diafragma van F/1.4 (!) komen. De HONOR 20 heeft een uiterst diafragma van F/1.8.

MobileMobile

Aan de voorkant van beide toestellen zit een indrukwekkende 32mp selfiecamera.

Video-opnames kunnen met de achterste camera worden opgenomen in 4K resolutie. Met de voorste camera is dit 1080p .

Prestaties

Wat zijn de verschillen in de prestaties van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro? 

In beide toestellen zit een flink werkgeheugen (GPU Turbo 3.0). Hiermee speel je gemakkelijk grote spellen zoals Fortnite, PUGB Mobile en Arena of Valor af.

Qua geluid zit er in beide toestellen Virtual 9.1 Surround Sound. Ik heb het nog niet kunnen testen, maar hiermee is het mogelijk om geluid via je oordoppen niet alleen van links en rechts te horen, maar van alle kanten. Zodra we updates hebben, passen we dit aan!

In de HONOR 20 Pro zit speciale technologie om de temperatuur en CPU performance optimaal te houden: Graphene Cooling Sheet. Deze tech zorgt ervoor dat warmte sneller wordt afgevoerd, waardoor je smartphone beter en langer kan presteren.

Kosten

Wat zijn de kosten van de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro?

  • De HONOR 20 kost 499,- euro.
  • De HONOR 20 Pro kost 599,- euro

De HONOR 20 Pro kent ook nog een speciale samenwerking met Moschino. De kosten van dit toestel zijn (nog) niet bekend.

HONOR 20 of HONOR 20 Pro?

Welke van de toestellen kun je het beste aanschaffen? Dat ligt er maar net aan wat je zoekt. Ze zijn beide erg goed. Voor 100 euro meer heb je een Pro-variant, die uiteraard een stukje beter is, met name in de camera, algemene prestaties en de batterij.

HONOR 20 Lite

Heb je minder budget? Dan is de HONOR 20 Lite een mooi instapmodel. Dit toestel is met haar 299,- euro een stuk goedkoper dan de HONOR 20 en de HONOR 20 Pro. Qua functionaliteiten kun je ’t natuurlijk niet helemaal vergelijken met de andere twee toestellen.

De HONOR 20 zal in juni beschikbaar zijn. De HONOR 20 Pro is mogelijk wat uitgesteld vanwege de zaken rondom Google. De HONOR 20 Lite is al beschikbaar. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.