honor

Honor is los van Huawei en presenteert zijn nieuwste telefoon

We hebben in het verleden vaak gezien dat Huawei en Honor bijna dezelfde toestellen uitbrachten. Dat was geen copycat-achtige concurrentie, dat kwam simpelweg omdat Honor in handen was van Huawei. Dat is echter verleden tijd, want Honor is niet langer van Huawei en laat dat zien met een gloednieuw eigen toestel: Honor V40.

Het klinkt als een snelle bolide, maar het is een smartphone. Honor V40 is een vlaggenschip, wat wil zeggen dat het toestel moet laten zien wat Honor in zijn mars heeft. Dat is normaal al interessant, maar zeker nu Honor de overstap maakte van Huawei naar een soort Chinese investeerdersgroep in Shenzhen. De telefoon is op dit moment alleen in China beschikbaar, maar het zal ons niets verbazen als Honor dit jaar ook wel een comeback maakt naar Europa. 

Niet meer onder Huawei

Het merk heeft namelijk een groot voordeel nu het niet meer onder de vlag van Huawei valt: het hoeft zich niet direct erg zorgen te maken over het handelsverbod. Huawei heeft dat nog wel, want de Verenigde Staten zijn vooralsnog niet van plan dat verbod in te trekken. Hierdoor moeten toestellen van Huawei het nog even zonder Google-services doen, zoals Google Maps en Gmail, hoewel hiervoor omwegen bestaan.

MobileMobile

Honor ontspringt die dans, hoewel het als Chinees merk sowieso moet oppassen voor de Amerikaanse overheid. Vorige week kreeg bijvoorbeeld smartphonemerk Xiaomi een investeringsban, waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer geld mogen investeren in het merk. Dronemaker DJI kreeg ook al een ban. De beëdiging van Joe Biden als president mag dan hoopvol lijken, ook hij heeft zich al eens minder positief geuit over China. Dat was zeker niet zo accepterend als hij over veel andere onderwerpen klinkt. 

Honor V40

Wil je even wat er onder de motorkap van Honor V40 ligt? De telefoon heeft een vrij groot OLED-scherm van 6,7 inch, waarmee je foto’s, video’s en internetpagina’s helder en kleurrijk kunt zien. Met een schermverversingssnelheid van 120Hz, wat ongeveer het dubbele is van menig andere telefoon, kun je lekker soepel scrollen en gamen. Wel denken we dat de batterij wel iets flinker kon: met 4.000mAh kun je normaal gezien de dag wel doorkomen, maar met zo’n hoge verversingssnelheid kan dat tegenvallen. 

De telefoon valt wel mee op een ander gebied, namelijk de prijs. De vanafprijs is 450 euro. We zijn benieuwd of dit toestel naar het Westen komt en uiteraard of dat met Google-diensten gepaard gaat. Voor de Aziatische markt is dat namelijk veel minder van belang, omdat mensen daar vaak andere apps gebruiken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.