5 dingen die we eigenlijk willen van de Honor V Purse

“Misschien is het sekstisch dat ik hiermee kom, maar dit is echt iets voor TechGirl, toch?” Zei een mede-techjournalist tegen LauraJenny op IFA. Helemaal niet sekstisch, natuurlijk zijn handtassen voornamelijk geënt op vrouwen: supertof juist dat hij ons er al zo snel op wees. Een smarttas is het, de Honor V Purse. In een filmpje is te zien hoe een model het tasje vasthoudt en semi-ongelukkig naar de camera kijkt (want dat is hoe dat hoort tegenwoordig). Even op de beurs spieken en dat ding van dichtbij bekijken. Maar, Honor V Purse is niet helemaal wat we ervan hoopten. 

Honor V Purse is eigenlijk gewoon een smartphone met een nogal overdreven handvat eraan. Handvat is daarbij een beetje oneerbiedig: het is wel een mooie lus van stof, waardoor je dat tas-idee krijgt. Maar verder is het echt gewoon een smartphone. Wij hadden daar toch wat meer van gehoopt. Dit is de smarttas waar we wél op zitten te wachten.

1. Je spullen aangeven als je erom vraagt

Iedereen kent dat wel: lekker rondlopen met zo’n oversized tas die nu hip is, maar je lipstick willen zoeken en dan eerst 7 minuten moeten graaien, alsof je Hermelien uit Harry Potter bent. Wat we het liefst willen, en dan dromen we groots, is een slimme tas die je kunt vragen om even die lipstick of dat tubetje Labello aan te geven, of te vertellen waar in de tas je ongeveer moet zoeken. Dát is een slimme tas.

2. Verlichting aan de binnenzijde

Je hebt een leuke avond gehad, het is veel te laat geworden, maar je bent bijna thuis. Je moet plassen, je staat voor de deur, wiebelend en al, je realiserend dat je er bijna bent, maar dan: WAAR IS MIJN SLEUTEL?! In een race tegen de klok alsof je aan het einde van Mission Impossible zit graai je overhoopt naar je sleutel, maar je kunt dat ding in het donker onmogelijk vinden. Telefoon dan maar om bij te schijnen? Ondertussen heb je het waarschijnlijk al in je broek gedaan terwijl je op hemelsbreed 2 meter van je toilet bent. Niet meer met de smarttas die wij in gedachten hebben: die heeft gewoon een lampje dat aangaat wanneer je hem opent. Scheelt je weer wat dweilwerk.

3. Een zakje voor je huissleutel

Oke oke, de bovenstaande twee dingen waren misschien wat veel gevraagd, maar waarom heeft Honor er met zijn V Purse niet voor gekozen er een klein zakje aan te doen? Natuurlijk gaat het techbedrijf ervanuit dat je ALLES op je telefoon kunt en tot op zekere hoogte kan dat ook, maar veel mensen hebben ten eerste nog een fysieke sleutel, en ten tweede een plekje nodig om op een festival of feestje de oordopjes en/of muntjes te bewaren. De smartphone kan veel, maar niet alles he?

4. Zachtheid

Hartstikke leuk, dat ‘clutch’-idee, maar eigenlijk willen we een tasje dat een beetje zacht is, toch? Nu is dat moeilijk te bewerkstelligen aangezien de telefoon met zijn buitenschermen juist leuk kettinkjes enzovoorts kan weergeven, waardoor het een echte kameleon is die bij al je kleren wel past, maar je wil toch liever dat een tasje wat zachter is, zodat je hem per ongeluk tegen een deurpost aan kunt zwaaien zonder dat je bang hoeft te zijn dat je hem aan diggelen slaat.

5. Iets waardoor de onderkant niet vies wordt

Een tas leg je overal neer, maar met een telefoon doe je dat niet zo snel. Er zal toch iets moeten worden gevonden om een goede optie te bieden je ‘tas’ te kunnen neerleggen, zonder dat je het toestel meteen neerklapt of hij beschadigd raakt of vies wordt. Nu zul je een clutch ook niet heel snel op de grond leggen, maar als het wel gebeurt, is het tenminste niet zo’n enorme ramp.

Veel wensen dus, maar gelukkig is Honors nieuwe ster aan de horizon nog maar een concept. Nog genoeg ruimte om onze wensen te implementeren dus. 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.