Waarom 2020 hét jaar is om naar draadloze oordopjes over te schakelen

Als we flauw willen zijn kan dit een bijzonder kort artikel worden. Want waarom 2020 hét jaar is om over te stappen op draadloze oordopjes? Omdat het het beste ooit is en je dat eigenlijk in 2019 al had moeten doen. Maar oké, da’s flauw, dus allow us to explain: dit zijn drie redenen om dit jaar voor altijd afscheid te nemen van bedrade oordopjes en over te stappen naar de hemel der (draadloze) muziekbeleving.

1. Je zit niet meer ‘vast’ aan een kabeltje

We weten allemaal: gemak dient de mens. En niets is zo vervelend als een lekker deuntje of podcast willen luisteren, je oordopjes uit je tas of broekzak te vissen en eerst een halfuur bezig te moeten zijn met die krengen uit de knoop te halen omdat ze inniger verstrengeld zijn dan twee verliefde pubers tijdens hun eerste kus. Om vervolgens – na een halfuur – het gevecht maar op te geven en je ze nét allebei in je oren kunt doen, maar dat ze wel nog steeds zo strak onder je kin door gevouwen zitten dat ze weer uit je oren vallen zodra je een kauwgommetje eet.

Om nog maar te zwijgen over dat moment dat je muziek aan het luisteren bent terwijl je iets aan het doen bent en daardoor de hele tijd je telefoon in je zak moet hebben, of, als je geen broekzakken hebt, ergens tussen de band van je rokje moet klemmen, waar je telefoon op een gegeven moment wegglijdt en halverwege je knieën bungelt. Dat gun je natuurlijk niemand, en jezelf al helemaal niet. Hop, draadloze oordopjes it is!

2. Ze zijn in een wip gekoppeld

Speaking of twee verliefde pubers … nee oké, dat is flauw. Maar je nieuwe draadloze oordopjes zijn in een wip gekoppeld. Gewoon via Bluetooth, even aanzetten (of het doosje openklappen), koppelen en klaar.

3. Omdat alles tegenwoordig draadloos is

Je toetsenbord, je muis (of touchpad), je telefoonoplader, je stofzuiger, je speakers, je beveiligingscamera … bíjna alles is draadloos tegenwoordig. Zelfs het internet, ha-haaaa! Dan wil je natuurlijk niet achterblijven met je oordopjes – al helemaal niet als het aanbod in draadloze oordopjes tegenwoordig gigantisch te noemen valt.

De moeder aller draadloze oordopjes

Toegegeven: ondergetekende heeft zo nu en dan een hekel aan de mensheid en alles wat daarbij komt kijken. Onder dat ‘alles’ valt vooral: draaiorgels in het centrum, huilende baby’s, mensen die in de trein nét iets te hard een telefoongesprek voeren en kreunende gewichtheffers in de sportschool. Soms is het niet zozeer handig als wel noodzakelijk om dat geluid gewoon even te blokkeren. Daar had ik eerst een draadloze noise-cancelling koptelefoon voor, maar anderhalf uur in de sportschool met zo’n enorme koptelefoon op is niet écht comfortabel.

En toen waren daar Apple’s AirPods Pro. De moeder aller draadloze oordopjes. Draadloze oordopjes die je binnen tien seconden – wat zeg ik, drie – gekoppeld hebt aan je telefoon en vervolgens dankzij noise-cancelling al het geluid om je heen filteren, terwijl jij niets anders hoort dan je eigen afspeellijst met de 10 beste nummers van Britney Spears. We hadden het er al even over in dé gadgets die je in 2020 in huis wilt hebben, maar de AirPods Pro wil je simpelweg ’s ochtends in je oren doen en ’s avonds pas weer uit. Niet goedkoop, maar ab-so-luut de moeite waard.

In het kort, antwoord op de vraag ‘waarom 2020 hét jaar is om over te stappen naar draadloze oordopjes’: omdat ze er zijn én de meesten ook nog eens goed geluid hebben, omdat het kan, omdat je nooit meer gehannes hebt met kabeltjes en omdat je jezelf een hemelse, draadloze muziekbeleving in 2020 moet willen gunnen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.