Lifestyle dlink beveiliging

Review: Draadloze beveiligingscamera van D-Link

Ga je een aantal weken op vakantie, dan blijft je huis (hoogstwaarschijnlijk) onbeheerd achter. Geen fijn idee. Prettiger is het, als je weet dat alles goed geregeld is. En dat je bij tijd en wijle even kunt checken of het huis nog niet is afgebrand. Daarom deze week in de test: de draadloze beveiligingscamera van D-Link!

In de test…

Ik test niet één, nee, het zijn twee beveiligingscamera voor mijn huis. En daar wordt ook een soort bridge bijgeleverd. Het fijne is: de beveiligingscamera’s zijn draadloos. Geen kabels die je door de muur hoeft te trekken dus. (Lees: zoals bij de Nest Outdoor Cam)

De installatie van de set, is echt simpel te noemen. In de doos zit de bridge, die wij in de meterkast (bij de modem) hebben geplaatst. Na het downloaden van de app en het scannen van de AR code was het eigenlijk snel geregeld. De camera verschijnt in de app. Daarna kun je de andere camera ook toevoegen. Appeltje-eitje, dus.

Mijn setup

De draadloze beveiligingscamera heeft een ingebouwde accu. Hoe lang die meegaat, weet ik op dit moment nog niet. We testen nu een week, en volgens de app is de accu nog helemaal vol. Dat beloofd dus wel wat!

Ik heb een camera gericht naar de oprit, en een in de bijkeuken. Bij iedere beweging ontvang ik een melding op mijn telefoon. Maar ik wil natuurlijk niet de hele dag push-berichten krijgen die loos alarm zijn. Dan verslapt toch je aandacht.

De eerste dag werd ik helemaal gestoord van alle berichten; als de buurman wegging, er een kat overstak of er een auto door de straat reed. Voor elke gebeurtenis kreeg ik een pushmelding.

Gevoeligheid aanpassen

In het menu van de app kun je de gevoeligheid instellen van de camera. Wanneer moet de camera dus wel een signaal geven en wanneer niet. Die gevoeligheid heb ik inmiddels teruggeschroefd naar 3%! En nog krijg ik veel meldingen. Ik wil geen melding als er een auto door de straat rijd, maar wel als de postbode voor de deur staat. Dat is trouwens wel handig; er zit een microfoon en luidspreker in de draadloze beveiligingscamera. Via de app kun je dus praten met diegene die voor de deur staat, en ze kunnen ook nog wat terugzeggen ook!

Wie deze set aanschaft krijgt er een jaar gratis cloud-opslag bij. Op dit moment heb ik me hier nog niet voor aangemeld, omdat de set weer terug moet na de test.

Kwaliteit

De kwaliteit van de beelden is goed, dermate goed dat je een inbreker goed zou kunnen herkennen. De kwaliteit van de app is soms wat minder, het laden van de beelden duurt best wel lang, terwijl onze WiFi 100MB up & down biedt. En wijzigingen aanbrengen in het menu duren soms ook even voor ze echt doorgevoerd zijn. Geduld is een schone zaak.

Prijs

Deze draadloze beveiligingscamera set kost 499 euro (31/3/2019). Ja, dat is flink. De vraag is hoeveel geld jij over hebt voor het beveiligen van je huis.

Conclusie

Denk je echt een beveiligingscamera nodig te hebben, dan is deze set het investeren waard. De installatie is simpel en het mooie is dat je de camera’s overal neer kunt zetten, omdat ze draadloos zijn. Is je hond een dag ziek? Dan kun je hem (bij wijze van) voor de hondenmand zetten. En dat kun je met een klassieke beveiligingscamera (met draad) natuurlijk niet.

Het is geen goedkope set, maar hij is wel multifunctioneel. Als ze nu de app nog eens updaten en de gevoeligheid van de camera beter instelbaar maken, zou het bijna perfect zijn.

Design
7.7
Installatie
9
Werking
7.5
Prijs
6.5
7.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.