draadloze muis

Gamen met een draadloze muis, taboe?

Voor de meeste pc-gamers is de gedachte van gamen met een draadloze muis net zoiets als vloeken in de kerk: dat doe je gewoon niet! Toch heb ik de afgelopen precies dat gedaan met de Logitech G900 Chaos Spectrum.

Bedraad of onbedraad

Om maar meteen te beginnen met het taboe ‘draadloze muis bij het gamen’. Nu heb je waarschijnlijk zelf wel eens een draadloze muis gehad of heb je er zelfs een. Ze zijn lekker makkelijk, geen kabeltje, handig mee te nemen, verkrijgbaar in vrolijke kleuren en zo toch nog rond kunnen surfen op het internet. Daar werkt een draadloze muis, zelfs die van de Action, vaak prima bij. Maar wanneer je echt gaat gamen heb je constante stabiliteit nodig en kan iedere storing tussen muis en je spel ervoor zorgen dat je afgaat. Wat klinkt dat dramatisch… helaas voelt dat soms ook echt zo. Niets is zo erg dan wanneer je spel, muis of toetsenbord hapert wanneer je aan het gamen bent. Nu was het vaak zo dat een draadloze muis niet de zekerheid kon geven van een stabiele verbinding. Met de Logitech G900 lijkt dit verleden tijd, niet alleen omdat je hem ook bedraad kan gebruiken.

Snelle verbinding

De Logitech G900 maakt gebruik van een draadloze connectie die op de 1 milliseconde accuraat beloofd te zijn. En voor zover ik heb kunnen merken, werkte de muis zowel bedraad als draadloos ontzettend snel. Uiteraard was ik hier eerst heel erg sceptisch over, want het kan nooit zo snel en accuraat zijn dan een bedrade muis. Toch kan ik met eerlijkheid zeggen dat Logitech me heeft weten te overtuigen dat deze muis het inderdaad aan kan. De muis is ook heel snel aan te sluiten en te wisselen van apparaat. Je krijgt er een wireless connector bij die je in een USB-poort stopt. Dan druk je op een knop aan de onderkant van je muis, en tada, je hebt verbinding. Je hoeft de muis dus niet te resetten door allerlei verschillende knopjes in te drukken. Op deze manier kan je dus ook heel makkelijk de muis meenemen om hem op je laptop te gebruiken en thuis weer op je PC aan te sluiten als je daar verder wilt gamen.

Krachtige batterij

Hoewel de muis ook bedraad is aan te sluiten, werkt hij dus heel erg goed draadloos. Maar hoe zit het dan met opladen? Je kan 32 uur lang achter elkaar gamen voordat je de muis weer op moet laden. Door een batterij assistent gaming programma te installeren op je laptop/pc kan je in de gaten houden hoe lang de batterijduur nog is. Dit is wel een geschatte tijd, maar de muis is ook zo aan te sluiten op de kabel waardoor je ongestoord verder kan gamen. Uiteraard is de batterijduur ook wel afhankelijk van de lichtmodus die je hebt ingesteld. Ja, de muis is niet alleen heel erg praktisch maar heeft ook nog een mooi en efficiënt design.

Kleurtjes

De muis op zichzelf is helemaal zwart; dit vind ik zelf een prima kleur voor een muis. Roze en wit is best leuk, alleen ik hou dan toch wel van een stoer en wat strakker design. Toch kan je roze in je muis krijgen door middel van het programmeerbare verlichte RGB logo in de muis. Wanneer je hand op de muis ligt zie je er niets van, maar heb je even een pauze voor je hand ingezet dan kan je kijken naar een van de 16.8 miljoen kleuren waarin het logo is in te stellen. Je kan zelfs verschillende effecten en patronen instellen met een Logitech G programma op je laptop/pc. Naast esthetisch ontwerp is de muis ook erg praktisch ontworpen. Door de symmetrie en de optie om de twee zijknoppen te verplaatsen is de muis zowel voor links- als ook rechtshandigen. Dit vind ik een grote plus, want vaak zijn linkshandigen heel lang bezig met het zoeken van een goede muis. Op deze manier kan je ook samen doen met een muis, als je de muis nog wilt delen. Het enige wat ik wellicht iets minder vind aan het ontwerp is dat er geen rustpunt voor mijn pink is, wat ik bij mijn andere muis zo erg gewend ben. Toch heb ik in de afgelopen weken me hier overheen gezet en ben ik de vormgeving van deze muis gewend.

Snelheid van de muis

De eerste muis die ik ooit gebruikte stelde niet veel voor; ik denk zelfs dat die gewoon bij de PC kwam. Je weet wel, zo’n muis met een balletje erin die stof ving en meer! Dus ik ben heel blij met deze tijden, want in plaats van een balletje wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van een sensor. De Logitech G900 gebruikt een PMW3366 optical sensor. ‘Leuk’ denk je nu, maar wat houdt dat in? Nou dat is een van de betere gaming muis sensoren op dit moment. Het bereik van de muis is 200-12000 dpi (dat houdt in hoe snel en accuraat de muis is, kort gezegd). Dit is vooral belangrijk wanneer je met je muis snel moet handelen en je dus minder gebruik maakt van je toetsenbord bijvoorbeeld. Vooral gamers die shooters spelen hebben hier profijt van. Voor de gamers die macro’s fijn vinden zijn er 11 programmeerbare knoppen op de muis. Dit is niet alleen handig tijdens het gamen maar ook handig wanneer je snel wilt schakelen op je pc of wanneer je ontwerpt op je pc. Wat ook erg merkbaar is in de muis is de mechanische knop van de muis. Je voelt de klik heel duidelijk en snel reageren.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden met de Logitech G900 muis en ik was uiterst verbaasd dat een draadloze muis zo’n snel en stabiel reactievermogen kan hebben. Minpuntje is dat mijn pink geen rustplaats had en dat de muis hierdoor groot aanvoelde en toch ook weer niet. De knoppen zijn ook even wennen om die te vinden en zitten voornamelijk bovenop. De muis is heerlijk licht en ik neem hem dan ook gewoon graag mee al zou ik hier nog wel een fijn beschermhoesje voor willen hebben. De prijs voor een draadloze en bedrade gaming muis vind ik meevallen, zeker omdat hij multifunctioneel is voor zowel rechts- als linkshandigen.

Winnen

Ben jij nu net zo enthousiast geworden over de Logitech G900 en wil je ook ervaren hoe vrij het gamen kan zijn met deze draadloze gaming muis? Dan heb je geluk, want wij mogen er een weg geven! Vertel ons op een unieke manier waarom jouw muis aan vervanging toe is. Dit kan door een foto van jouw game-equipment te laten zien of door het ons te vertellen. Reageer hieronder of op via onze Facebook pagina waarom jij deze Logitech G900 moet hebben. De prijswinnaar word op 21 augustus, mijn verjaardag, bekend gemaakt. Lees ook even onze algemene voorwaarden voor het deelnemen aan de winactie.

Pluspunten
lichtgewicht
draadloos goede verbinding en snel reactievermogen
voor zowel links als rechtshandigen
Minpunten
geen rustruimte voor de pink
knoppen bovenop
95
 1. Wauw wat zou ik graag kans willen maken op deze muis! Helaas is sinds paar dagen mijn muis gesneuveld aangezien de hond er een poot op heeft gezet en daarna door schrik van mijn gevloek de bank heeft afgeduwd met het afzetten.. Zodoende doe ik het nu zonder muis en moet het met de touchpad op mijn laptop, maar dat gaat lang niet zo snel, soepel en fijn!

 2. Omdat ik sowieso altijd een logitec muis heb gehad. Ik ben een gamende mama die savonds als de kinderen op bed liggen graag mijn tijd besteed aan het gamen. Vorig jaar voor kerst (2014)onder de boom heb ik een gaming muis gebraagd. Maar als enige gamer in de familie kon je er natuurlijk op wachten dat er geen gaming muis komt, maar een standaard muis van een tientje. Een goeie gaming muis staat dus alweer een tijdje op mijn verlanglijstje. Dit trok mijn intresse wel want het is logitech en je hebt me hoed kunnen overtuigen over het draadloze gedeelte.

 3. Tja, wat doe je als je geen dure game accessoires kan betalen en je toch elke dag hardcore wil gamen? Goedkope muis en headset van de Action kopen dus. Alleen door alle rage dat het gamen met zich mee brengt, doe ik niet zo heel lang met 1 muis. Ik heb mijn muis dus al meerdere keren op de grond ‘laten vallen’ Jammer genoeg zit er nu wel een barst in.. Je begrijpt natuurlijk wel dat zo’n muis die mijn rage aan kan, echt heel hard nodig is!

 4. A good friend is like a computer, I ENTER your life, SAVE you in my heart, FORMAT your problems & never DELETE you from my memory!!

 5. Ik wou een hoop flauwe grappen maken over katten en muizen ( mijn allerliefste poezels hebben mijn Wacom kabel en tevens daarmee de enige muis die ik dus heb doorgebeten en dat hangt nu met kroonsteentjes en ductape aan elkaar) maar dat is te makkelijk, piepen dat ik in de ziektewet zit is niet mijn stijl want ik ben dan wel chronisch ziek maar niet zielig dus dat ga ik ook niet doen.

  Ik had ook nog een grapje over andere draadloze dingen icm vrouwen-gadgets maar die was zo slecht dat ik die niet eens durf te plaatsen.

  Laten we het erop houden dat mijn muis aan vervangen toe is en dat ik het mezelf gun, zelfs als dat heel veel slechte humor kost, dat heb ik namelijk itt geld wel genoeg..

 6. Reden dat ik hem wil winnen is omdat ik vroeger veel Cs speelde heb het sindskort weer opgepakt maar de action muis van €5 is echt bagger haha ik wil graag weer de draad oppakken met een vette game muis en die geven jullie toevallig weg ik gaaf is dat dan voor mij 😉 ben zelf altijd een console gamer geweest maar cs go is ook erg leuk weer alleen mis 1 ding he een VET GOEIE MUIS

 7. Ik was al voor een nieuwe muis aan het kijken, aangezien ik met een sims 4 muis game en dat niet echt fijn is. Me rechter muisknop werkt af en toe niet en ja dan gaat het slecht… Dit lijkt me super fijn om te hebben, aangezien ik eerder een draadloze muis had en dat nu weer zoek is this one perfect!! ^_^

 8. Wik hebben op het moment een hele oude kleine muis er liggen.De draadloze gaf vaak storingen.En als ik misschien weer world of warcraft wil gaan spelen heb ik toch wel een goede muis nodig.Dan mag onze dochter de kleine muis meespelen omdat ze graag meedoet

 9. Toen ik een nieuwe computer ging kopen, had een redelijk laag budget. Ik kocht een redelijk goede game computer, die tenminste games die ik graag speelde kon runnen. Kocht er een scherm bij en het geld wat ik over had was niet veel. Ik moest nog een toetsenbord en een muis kopen. Wat wilde ik liever? Ik koos uiteindelijk voor een Razer BlackWidow Chroma toetsenbord en een goedkope muis van ebay voor minder dan 10€. Die muis is nu al 2 jaar oud en hij begint het te begeven. Daarom ben ik toe aan een nieuwe muis! En deze ziet er goed uit!

 10. Ik wil graag deze muis want ik heb oppeens een muizen familie in mijn kamer en had wat eten op mijn bureau liggen in zakjes toen ik weg ging en nu zijn er wat computer kabels kapot gekrabbeld inclusief muis kabel. Dus een muisje heeft mijn muis vermoord 🙁 klinkt grappig. Is minder grappig als het gebeurd..

 11. Dit heb ik weer, ik sliep vannacht en me hond die komt me kamer en ik had al van mezelf een draadloze muis maar het is een hond van 4 maanden pakt me muis van het bureau hij valt op de grond en ik wordt wakker, ik zei Noa! Maar het was al te laat ze pakte hem op van de grond rende ermee naar bendenen en ik dacht de volgende ochtend shit maar hij is overleden en er lagen overal stukjes door het huis stond ik daar ook nog eens in met me voet! # hoop op de logitec

 12. Mijn muis is op dit moment tijdelijk vervangen met 1 van de Action.. Dat zegt genoeg toch ^^. Ik speel zowel met draadloze (die van de action niet dan) muis als toetsenbord. Beide van Logitech. Ik hoop hem graag te mogen winnen zodat ik niet meer aan de lijn hoef.

 13. Ik ben heel tevreden met mijn coolermaster octane muis. Hij os al 200x gevallen en doet het nog steeds! Playimg with that thing goves me more satisfaction than a man could. Lolol

 14. Ik heb al ruim 4jr dezelfde muis voor mijn laptop, deze is nodig aan vervanging toe want de helft van de tijd doet hij het niet. Gamen komt er dus ook niet van, terwijl hij wel aangesloten is op de tv (en dat ziet er echt geweldig uit). Ik vraag al jaren om een gamemuis maar dat lukt helaas niet. Als ik ooit zover kom dat ik genoeg vakantiegeld overhoud misschien wel, maar ik zou enorm blij zijn als ik m mocht winnen 😀

 15. Het ‘virus’ Rust (spel) heeft mij en mijn vriend weer flink te pakken. Ik heb er nu zo’n 150 uur in zitten en heb in deze tijd wel 1 (jawel, 1!!!) persoon kunnen vermoorden!

  Een tijd terug ontdekte ik de 5 euro ‘gamermuis’ van de Action. Hier heb ik er inmiddels al een flink aantal van versleten (een beetje irritatie van het gamen doet deze muis niet veel goeds). Momenteel speel ik met een klein rot muisje die ik van mijn moeder heb geleend. Mijn vriend daar in tegen speelt met een volledig fancy gamersuitrusting. Nou is mijn laptop sowieso al niet de snelste, maar mijn muis helpt me nou niet bepaald goed op weg met schieten. Ik denk dat mijn vriend het zeer zou kunnen waarderen als ik ook eens iemand kan neerknallen.

  Deze muis met zo’n 800 DPI zorgt er nou ook niet bepaald voor dat ik goed kan richten. In plaats van dat mijn vriend altijd mij moet beschermen in het spel, zou ik ook graag eens hem willen helpen door mensen te vermoorden die hem aanvallen.

  Om mijn online gaming skills te verbeteren (en onze relatie) zou het fijn zijn als ik deze muis tot mijn uitrusting kan beschouwen.

 16. Wat een gave muis. Ik moet nu al mijn skill klikken met een simpele muis. Helaas even niet de financiën om een echte muis te kopen hahaha. Dit zou mij zoveel klikken schelen en denk ook wat minder pijn in mijn pols 😉

 17. Ik heb nog nooit een draadloze muis gebruikt altijd maar met draad, maar wat ik wel merk is dat mijn draad altijd blijft hangen of dat het teveel in de weg ligt en als je dan op cruciale momenten in een game zit heeft dat altijd zijn nadeel, nu ik daar zo over nadenk zou een draadloze muis best wel van pas komen maar geen idee of dat ook een soort van verbinding nodig heeft.

 18. Ideaal! erg handig voor tijdens het gamen met draad maar als je dan tv wilt kijken via de pc kabeltje eraf en meenemen, nooit last van een lege batterij. Lijkt ons leuk om deze muis uit te proberen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.