Voel je als een ware ninja bij VR Experience Zwolle

TechGirl teamuitjes zijn altijd super gezellig, maar wanneer er ook nog eens tech bij komt kijken, ligt het enthousiasme natuurlijk nog veel hoger! Heel even dacht ik dat we een VR escape room zouden doen, en begon ik me af te vragen hoe dat in vredesnaam in elkaar zat. Hoe stem je alle brillen op elkaar af? Ik had me vergist: we zouden een VR Experience ondergaan.

VR Experience

De Virtual Reality Experience zit in Zwolle, gevestigd in een gebouw waar ook escape rooms zitten (vandaar de verwarring). Het gebouw binnenkomen was al een escape room an sich, want de deur ging niet open. Eenmaal binnen werden we begeleid naar de ruimte voor de virtual reality. Daar zouden we de kans krijgen om kennis te maken met VR-spelletjes.

Games

Het begon met een plank die op de grond werd gelegd. De VR-bril ging op en voor elke hand was er een controller. De eerste ervaring was niet voor mensen met hoogtevrees… Anke en ik keken elkaar aan, en wisten genoeg van elkaar. Nope, dit ging niet gebeuren. Respect voor de rest, want die gingen in VR een lift in, om vervolgens een dunne plank af te lopen op honderden meters boven de grond.

Even later waren we met z’n allen enthousiast om ons heen aan het slaan met ninjazwaarden om fruit in stukjes te slaan en schoten we met pijl en boog de mannetjes neer die ons kasteel aanvielen. Heel leuk om dat zo eens te doen, aangezien zo’n VR-set nou niet iets is dat iedereen in huis heeft.

MobileMobile

Het leukste bleek toen we een bom moesten ontmantelen. Eén persoon heeft de bril op en heeft de controllers vast. Die is de enige die wat ziet, en zal dus de mensen die toekijken moeten informeren wat zij precies ziet. De toeschouwers hebben papieren met codes voor hun neus. Op basis van wat zij horen van degene met de bril op, weten zij welk papiertje ze moeten gebruiken. Gelukkig was het geen echte bom, want dan hadden we inmiddels heel wat nieuwe TechGirls moeten zoeken voor ons team.

De moeite waard?

Als je (bijna) nooit in aanraking bent geweest met VR, dan is VR Experience zeker een aanrader. Ik vond het erg leuk, omdat ik wel een bril met smartphone erin gewend ben, maar nooit VR op deze manier had ervaren. Ik waande me een professionele ninja en overwoog een carrièreswitch. Heb je zelf zo’n coole set thuis, dan is het misschien van iets minder toegevoegde waarde voor jou. Hoewel, het is wel echt tof om met een groepje zo’n bom te ontmantelen! En het is natuurlijk ook gewoon leuk om te zien hoe anderen VR ervaren. Al met al, een leuk dagje uit!

In 2017 is TechGirl.nl ambassadeur voor Overijssel. Laat je verrassen door onze tech-avonturen in de regio!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.