spinali design

Verbranden op vakantie is verleden tijd dankzij deze UV bikini

Heb jij ook zoveel zin om weer lekker op vakantie te gaan? Stiekem toch wel lekker om even ongegeneerd een paar dagen op het strand te liggen bakken, toch? Wel uitkijken, want je verbrandt zo onder die felle zon. Om toch dat bruine kleurtje te krijgen in plaats van die tomatenkleur op je huid, kunnen een UV bikini en andere gadgets je misschien wel helpen. 

UV bikini?!

Je hebt al een heleboel bikini’s die als het ware goed tegen de zon kunnen. Die beschermen je huid alleen niet geheel. Je hebt dan ook bikini’s die er nog een schepje bovenop doen, en daar zijn wij als TechGirls natuurlijk dol op. Spinali Design is een Italiaans bedrijf dat een lijn ‘slimme bikini’s’ heeft uitgebracht.

Spinali heeft enkele jaren geleden UV tracking bikini’s op de mark gebracht. Dit houdt in dat de bikini’s bij kunnen houden hoe lang je in de zon hebt gezeten, en hoe lang je al blootgesteld bent aan UV-straling. De bikini kan je dan ook waarschuwen dat je je opnieuw moet gaan insmeren, of dat je beter even in de schaduw kunt gaan liggen in plaats van vol in de zon.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer modellen ontwikkeld door Spinali Design, zodat je er fashionable bij kunt lopen, én goed voor je huid kan zorgen. Aan die goede zorgen zit helaas ook een prijskaartje: voor zo’n hippe bikini betaal je in het meest voordelige geval al meer dan 300 dollar! Mocht je toch graag je vakantiegeld erdoorheen willen jagen, dan kan dat natuurlijk: hier.

UV ring

Wil je wel weten hoeveel UV-straling je hebt ontvangen, maar wil je niet meteen in een bikini moeten lopen daarvoor? Je kan ook voor een iets subtielere look gaan, door een UV ring aan te schaffen. We schreven al eerder over de Helios Smart Ring Vitamin D Coach. De ring geeft aan wanneer het tijd is om uit de zon te gaan, dus reken maar op dat signaal vlak voordat je verbrandt. Handig!

UV armband

Een andere UV gadget om jouw look mee af te maken, is een UV armband. We testten de June UV armband al eens, maar Manon was niet geheel onder de indruk. De band geeft een indicatie van wanneer het weer tijd is om in te smeren, maar daarvoor is wel nodig dat je je telefoon continu bij de hand hebt. Niet echt wat je wil, tijdens jouw tan-sessies.

Heb jij een andere leuke UV gadget? Laat het ons weten in de comments!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.