digitale chefkok

Digitale chefkok met app-functies

Geen verkoolde kip of te rauwe biefstuk meer voorschotelen. Een droom voor mensen die geen tijd hebben om uitgebreid te koken, of bij de gedachte alleen al een rood bevlekte nek en zweethanden krijgen. De wens om de meest culinaire kunstwerken op tafel te toveren zonder de onvermijdelijke kook-bak-en-braadstress wordt werkelijkheid volgens de bedenkers van deze digitale chefkok.

Waarom er niets meer mis kan gaan

De June Oven is voorzien van een hd camera die ingrediënten herkent en in zijn geheugen opslaat. Via je smartphone kun je live volgen hoe het met je eten staat. De oven heeft namelijk een wifi systeem. Het apparaat heeft een geïntegreerde thermometer om te meten wanneer het baksel klaar is. De 2.0 oven heeft een ingebouwde weegschaal die je tips geeft op welke manier je het product het beste kunt bereiden op basis van het gewicht.

De June Oven leert bij

Deze kekke gadget heeft (om het nog maar even gekker te maken) een identiteitssysteem. Zo weet hij direct welke gerechten je al eerder gemaakt hebt en zoekt hij door middel van software updates verbeterde recepten op om je gerecht te perfectioneren. Het lijkt warempel wel een echte chef (al hebben die geen software in hun hersenpan zitten). De June is zelfs zo vriendelijk om een boodschappenlijstje voor je samen te stellen, zodat je daar ook geen omkijken meer naar hebt.

Addertjes onder het gras

Om te beginnen is deze gadget niet echt handtasproof. De oven is zo’n 56 cm breed, 33 cm hoog en 46 cm diep. Voor een klein keukentje is het dus niet heel geschikt. De June oven is ook niet bepaald goedkoop en je komt er ook niet bepaald makkelijk aan. Voor 1300 euro is hij te bestellen, maar dan moet je wel de Amerikaanse wegen bewandelen, waar hij ook niet voor 2016 verkrijgbaar is. Vooruit bestellen is overigens wel de beste optie, als het in de winkel ligt mag je namelijk zo’n 2655 euro neertellen.

Iets te perfect

Oké, de oven neemt je heel wat werk uit handen, misschien zelfs wel al het werk, wat tamelijk beangstigend is. Bovendien mag je de culinaire complimenten direct aan de oven gaan doorgeven, waarvan je nu niet echt een ego boost krijgt.

MobileMobile

De makers van de June oven stellen dat je nu eindelijk tijd hebt om aan je bijgerechten te werken of te socialiseren met je gasten. Als je vriendinnen echter zoveel doorelkaar praten, zodat je het gesprek niet kan volgen, of ongemakkelijke onderwerpen aansnijden, kan jij je niet meer verschuilen achter de bereiding van je driesterrengerecht. Nee, ik houd het voorlopig toch maar bij mijn domme combi-oven die de 170 graden al loeiend net aan kan. Zo kan ik me nog ergens sociaal achter verbergen en het is toch een stukje goedkoper.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.