June armband

Review June UV-armband

Dagje strand; bikini, zonnebril, hoed, zonnebrandcreme en… de June? De wat? June. Een armband die meet hoeveel UV- straling je opvangt. Hij helpt je te herinneren dat je moet insmeren of beter een hoed en/of zonnebril kunt opzetten.

Wat is het?
De June zelf is een soort edelsteen (hip in drie blingbling- stijlen) met aan de achterkant een klipje. Met dat klipje bevestig je hem aan een van de twee meegeleverde bandjes (of je eigen!). Het klipje gebruik je ook om de June op te laden. Afgezien van een paar kleine gaatjes zit er verder niets aan de “steen”. Hij verbindt met je smartphone via bluetooth.

Kosten:
90 à 110 euro

Hoe werkt het?
De app download je gratis (alleen in de Appstore!). Nadat je je hebt aangemeldt, de June hebt gesynchroniseerd en je huidtype hebt geselecteerd, zie je op het beschermscherm direct hoeveel je al bent blootgesteld aan UV- straling (percentage en aantal minuten). Je kunt live de UV- index op dat moment opvragen en aangeven of je zonnebrandcreme hebt opgesmeerd. De June geeft aan wanneer je je opnieuw moet insmeren. Hij kan ook adviseren een zonnebril of hoed op de zetten.

MobileMobile

Als je je locatievoorziening aanzet, geeft de June ook een voorspelling tot drie dagen vooruit van de UV- index op de plek waar je nu bent. Via de timeline kunt je terugkijken hoeveel UV- straling de afgelopen periode hebt gekregen.

Wat vinden we ervan?
Je kunt niet aangeven wat voor zonnebrand je al hebt opgedaan dus hij kan niet exact meten wanneer je je opnieuw moet insmeren; hij geeft een indicatie. Hij is spatwaterdicht, maar je kunt er niet mee zwemmen; toch jammer want juist in en op het water verband je vaak snel. Bovendien zie je alleen op je telefoon dat je je opnieuw moet insmeren. Nu ben je misschien net zo’n TechGirl als wij en heb je je telefoon altijd bij de hand; maar zonnen zonder telefoon betekent dus geen waarschuwing. Als je een erg gevoelige huid hebt of extra moet uitkijken met zon op je huid, dan is dit voor jou een goede assistent.

Ons oordeel
Je kunt de June ter indicatie gebruiken, maar eerlijk gezegd, vinden we honderd euro wat veel als het ter waarschuwing dient voor die ene keer extra insmeren.

Pluspunten:
Lijkt op een sieraad
Wisselen met bandjes
Minder om:
Niet mee zwemmen
Altijd in de buurt van telefoon houden
Alleen ter indicatie
6.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.