In de categorie ‘als je social mediakanaal toch al stervende is, waarom het dan niet helemaal naar de Filistijnen helpen’, heeft Twitter besloten een betaald lidmaatschap te testen. Met deze service kunnen mensen hun tweets belangrijker maken dan die van anderen. Een soort nieuwe variant van Twitter Ads dus.

Zo te zien wordt de pilot nu uitgerold bij mensen die al een keer Twitter Ads hebben gebruikt. Er wordt beloofd dat jouw tweets en profiel voor 99 dollar per maand extra worden geboost. En de eerste 30 dagen zijn gratis.

Twitter wordt betaald

Het lijkt wel wat duur te zijn voor slechts een maandje, zeker nu het nog in de testfase is. Je weet niet wat je er precies voor krijgt, want daarover is Twitter nog wat vaag. Er wordt wel elke maand een mail gestuurd met daarin de nieuwe volgers en interacties, maar het is natuurlijk niet te traceren in hoeverre dat ligt aan je eigen onderwerpkeuze, of toch aan die extra boost. Bovendien kan Twitter ook niet beloven dat je er per se een x aantal meer volgers door krijgt.

Wil je toch meedoen? Dat kan alleen als je een uitnodiging hebt gekregen. Wat denk jij, is dit een goede zet van Twitter, of kunnen ze beter kijken naar gratis mogelijkheden om het aantal volgers en interacties te verhogen?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.