twitter website op desktop

#DrTechGirl: Hiermee moet je rekening houden als je Twitter wil opzeggen

Twitter is straks van Elon Musk en dat is het grote internetnieuws van dit jaar (tot nu toe uiteraard). Gaat hij er een soort extreem rechts platform van maken? Is hij van plan om iedereen met zijn paspoort te laten verifiëren wie hij is? Komt Donald Trump terug? Er is veel onduidelijkheid. Misschien wil je hierdoor je account opzeggen. Houd dan wel rekening met een paar dingen, is wat Dr. TechGirl voorschrijft.

Twitter opzeggen is op zich een vrij makkelijk proces: je kunt dit gewoon doen in je account. Het maakt niet uit wat je reden is, al zal Twitter nog wel even proberen om je op het platform te houden. Sterker nog, vrij lang. Je kunt je account wel opzeggen, maar het is onmogelijk om het per direct te verwijderen. 

Twitter opzeggen

Dat komt omdat Twitter denkt dat mensen spijt krijgen van het verwijderen van hun account. Immers zitten sommigen al sinds 2009 op het social medium en is er veel geschiedenis terug te vinden. Misschien ook wel van heel persoonlijke dingen. Twitter laat je daarom niet je account deleten, maar slechts deactiveren. 

Met zo’n deactivatie kan niemand je account nog zien: je verdwijnt voor de buitenwereld namelijk wel alvast van het social medium. Je moet alleen een maand wachten voor je helemaal wordt gewist. Log je in de tussentijd toch nog in, dan verwijdert Twitter je account niet. Op zich een goed systeem voor twijfelkonten of mensen die in de hitte van strijd dan maar hun account opzeggen, maar tegelijkertijd is het ook wel vervelend dat je niet gewoon kunt zeggen: hup, verwijderen.

Uitstel van executie

Immers blijft het dan toch een beetje in je hoofd spoken, in plaats van een gevoel van ‘opgeruimd staat netjes’. We zijn dan ook benieuwd hoeveel mensen die willen opzeggen toch terugkrabbelen na die noodlottige beslissing. Twitter maakt daar geen cijfers van bekend helaas. Als je wilt opzeggen, wees hier dan mentaal op voorbereid: Het is geen Marie Kondo, het is eventjes uitstel van executie daar op het social medium met de blauwe vogel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.