Hartstikke tof dat je op social media tips krijgt voor mensen die je echt zou moeten volgen, maar hoe zit dat bij mensen die je echt eens moet ontvolgen? Twitter schijnt het nu te testen, de ontvolg-suggestie.

Terwijl ik nog steeds twijfel of ik een artikel zal schrijven over of Twitter stervende is, is het bedrijf in ieder geval nog wel aan innoveren. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Hoewel.. deze nieuwe mogelijkheid is misschien wel een beetje negatief. Twitter gaat je aanraden wie je het beste kunt ontvolgen.

Dag schoonmoeder!

De eerste vraag die dan in je opkomt, is uiteraard hoe Twitter dit bepaalt. Gaat het kijken wie je schoonmoeder is en die aangeven, of zijn er toch slimmere manieren om jou te scheiden van mensen die je leven niet beter maken? Nou, het is dus niet zo negatief als je zou denken. Accounts waarmee je geen interacties hebt op Twitter, die worden als Unfollow-suggesties genoemd.

Wat ik me dus afvraag, is het volgende. Als je een heleboel beroemdheden volgt, dan heb je waarschijnlijk niet per se interacties met hun tweets. Hartstikke leuk dat artiest X een nieuw album uit heeft, maar ik ga dat niet per se liken als ik het album nog niet heb gehoord en ik ga het ook niet retweeten. Ik ga er waarschijnlijk ook niet op antwoorden, dus dat betekent dat ik dan geen interactie met die persoon heb. Komt die dan meteen al voorbij als ontvolg-suggestie?

Lekker relevant

Twitter zegt het volgende: “We weten dat mensen een relevante Twitter timeline willen. Een manier om dat te bewerkstelligen is door mensen te ontvolgen waarmee ze niet regelmatig interacties hebben. We hebben een heel gelimiteerde test gedaan om te kijken of een twitteraar die mensen wil ontvolgen.” Er wordt echter niet per se heel positief op gereageerd. Wat ik overigens een interessante woordkeuze vind, is hoe dit verzoek bij je wordt neergelegd. Er staat “Make sure you’re only following the people that make Twitter great for you”. Alsof de Amerikaanse president en fervent Twitteraar meneer Trump het zelf bedacht heeft.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.