twitter logo

Twitter abonnement maakt het eindelijk mogelijk om je tweets te wijzigen

Twitter heeft een betaalde dienst gelanceerd in Australie en Canada, Twitter Blue. Dit Twitter abonnement heeft handige features zoals een “undo tweet” knop, bladwijzers en een “reader modus”, volgens Twitter. Wat kunnen Nederlandse gebruikers met deze dienst en blijft de gratis variant wel bestaan?

Twitter abonnement features

Voor de lancering van Twitter Blue heeft Twitter goed geluisterd naar de gebruikers. Deze dienst is bedoeld voor veelgebruikers van Twitter en bevat allerlei features die de ervaring ‘naar een hoger niveau’ moeten tillen. Een overzichtje:

Bladwijzermappen: Met deze feature kun je opgeslagen tweets en content beheren. Met Bladwijzermappen organiseer je de Tweets die je hebt opgeslagen in mappen. Hierdoor is het makkelijker om opgeslagen Tweets gemakkelijk en efficiënt terug te vinden. Denk aan de functie op Instagram, waar je opgeslagen content ook kan onderbrengen in mapjes.

Tweet ongedaan maken: Typo? Iemand vergeten te taggen? Geen probleem meer. Met deze functie kun je een timer van maximaal 30 seconden instellen bij het maken van je tweet, waarbinnen je op ‘Ongedaan maken’ kan klikken voordat de Tweet of reactie live gaat.

Lezersmodus: De Reader Mode zorgt voor een ‘cleane’ leeservaring. Dit is vooral handig bij lange threads die worden omgezet in makkelijk te lezen tekst in plaats van losse Tweets.

MobileMobile

Andere extraatjes: Abonnees krijgen ook toegang tot extraatjes, zoals aanpasbare app-iconen voor het startscherm van je smartphone en kleurenthema’s voor de app. Ook biedt Twitter een uitgebreidere klantenondersteuning.

Hoeveel kost het?

Twitter lanceert Twitter Blue voor $3.49 Canadese dollars of $4.49 Australische dollars. Omgerekend is dat z’n €2,50. Maak je geen zorgen over je gratis account. De gratis versie van Twitter blijft gewoon bestaan. Twitter Blue is een toevoeging voor veelgebruikers, maar zal niks veranderen aan de bestaande dienst.

Denkt Twitter zo weer relevanter te worden?

Het eerste dat ik dacht was: “Wie gaat hiervoor betalen?”. Twitter is steeds minder populair en het aantal actieve gebruikers groeit lang niet zo snel meer als in het begin. Twitter heeft bovendien nooit de gebruikers gehad die Facebook heeft. Maar Twitter is – niet meer – voor iedereen. Vooral mediapersoonlijkheden, politici, topmensen en bedrijven gebruiken Twitter: oftewel, het soort gebruikers voor wie een klein maandelijks bedrag misschien niet erg is. Deze functies maken voor dit soort gebruikers Twitter misschien nog wel relevanter en fijner om te gebruiken.

De betaalde dienst kan de gewone gebruikers afschrikken, maar kan er misschien ook voor zorgen dat de super users blijven en zelfs meer gaan Tweeten. Zolang celebrities, politici, journalisten en andere relevante gebruikers blijven, zullen de ‘gewone gebruikers’ waarschijnlijk ook blijven hangen.

Wanneer komt het Twitter abonnement naar Nederland?

In eerste instantie test Twitter het abonnement in Canada en Australie. Met deze test hoopt Twitter inzichten te krijgen in hoe gebruikers de betaalde dienst ervaren en hoe ze deze kunnen verbeteren. De geruchten gaan dat de dienst later over de hele wereld beschikbaar zal zijn, maar wanneer precies is helaas nog even afwachten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten