Chromebooks voor studenten

Top 3 Chromebooks voor studenten

De eerste schoolweken zitten er weer op. Pfff… nu al weer toe aan vakantie? Nog even volhouden hoor!* Vraagje van ons aan jou: heb jij al je schoolbenodigdheden inmiddels al aangeschaft? Tweedehands studieboeken bijvoorbeeld (dat drukt de kosten zo lekker), een goede schooltas, of wat dacht je van een fijne laptop? Speciaal voor alle studiebollen hebben we hier nog even onze top 3 Chromebooks voor studenten op een rij gezet. Natuurlijk ook te gebruiken door scholieren!

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe laptop?

Net als bij het aanschaffen van een smartphone, kun je bij de aankoop van een laptop denken: als ik maar veel geld neertel, dan krijg ik wel een goed product. Meestal is dat ook wel zo, maar je kunt toch maar beter een paar basic handigheidjes gebruiken. Jenny legt het je kort uit in deze 5 tips over laptops aanschaffen.

Asus Chromebook C425

Asus is één van de partijen waar je terecht kunt als je een Chromebook zoekt. Hun spiksplinternieuwe C425 zit boordevol vernuftige snufjes, die zo nieuw zijn, dat er op het moment van schrijven zelfs geen Nederlandse verkoopprijs bekend is. In Amerika kun je ‘m kopen vanaf 499 euro, wat vaak in Nederland nog wat duurder is Daarmee heb je niet de goedkoopste Chromebook, maar uiteraard zit er dan wel behoorlijk wat onder de motorkap.

Zo is de Asus Chromebook C425 ontworpen om dagelijkse taken met extra gemak uit te voeren. Hij heeft een Intel Core i5-processor met hoogstens 8GB RAM en 128GN eMMC-opslag – een specificatie die productiviteit verhoogt en het gebruik van de ChromeBook C425 extra plezierig maakt. Er is een trackpas ingebouwd met ‘palm-rejection’-technologie en ondersteuning voor multitouch-bewegingen. De laptop is 14 inches groot, wat hem makkelijk te vervoeren maakt, en ook niet verkeerd: tot 12 uur achtereen computeren, voordat de C245 weer aan het stroom gelegd moet worden. Handig voor als je je stroomkabel vergeet mee te nemen naar school 😉

Acer Chromebook 514

Okay, de Chromebook 514 van Acer is misschien niet degene met de meest uitbundige specificaties. Maar: hij is goed betaalbaar én het is er eentje met een touchscreen. Als je daar specifiek naar op zoek bent, is deze Acer Chromebooks wel één van de meest interessante opties. Voor 349 euro koop je ‘m bij Bol.com.

Ondanks zijn niet al te zware gewicht, heeft deze laptop een stevige behuizing die wel tegen een stootje kan. Mooi is dat de 514 extra smalle randen heeft, zodat het scherm goed tot zijn recht komt. Last but not least, is ook de toetsenbord verlichting iets waardoor je misschien voor een Chromebook wil kiezen.

Lenovo Chomebook S340

Laten we geen appels met peren vergelijken; de Lenovo S340 is qua prijs en specs niet met de Asus C425 te vergelijken. De Lenovo Chromebook staat wél in dit lijstje, om je juist wat anders te presenteren voor een lagere prijs. Voor 299 euro koop je dit pareltje momenteel. Geen verkeerd bedrag, ook als je je bedenkt dat dit één van Lenovo’s nieuwste toevoegingen aan zijn range is.

Wat je van de S340 mag verwachten? Een snelle Chromebook met optionele Intel-processors, ingebouwde virusbescherming en een batterijlevensduur van maximaal 10 uur met één keer opladen. Hij heeft een behoorlijke 64GB opslaggeheugen en is met 14 inches in formaat niet zo lastig om in je rugtas te stoppen.

Alle Chromebooks op een rij

Dit was natuurlijk maar een minuscuul lijstje met Chromebooks voor studenten, zeker als je je bedenkt hoeveel exemplaren er wel niet in omloop zijn. Voor het meest actuele aanbod, bekijk je de Chromebooks bij Bol.com bijvoorbeeld.

* Regio Zuid mag vanaf 12 oktober weer uitslapen, Regio’s Midden en Noord vanaf 19 oktober. Als het goed is twee weken vrij!

PS: we werden niet betaald om dit artikel te schrijven, we vonden het leuk om dit voor jou uit te zoeken. De linkjes die naar Bol.com leiden, zijn wel affiliate-links. Wanneer jij een product bij hen koopt, krijgen wij hier een klein aandeel van van Bol.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.