Arlo Go 2

De nieuwe outdoor-beveiligingscamera van Arlo is een joekel: Arlo Go 2

Beveiligingsbedrijf Arlo heeft een nieuwe beveiligingscamera op de markt gebracht die enorm lijkt op de huidige camera’s van het merk, maar dan een flinke slag groter. Het is nogal een gevaarte en het is vooral gemaakt voor wat minder makkelijk bereikbare plekken. Arlo Go 2 is niet te missen.

Op foto’s van de camera zie je het eigenlijk niet goed genoeg: Arlo Go 2 is echt een gigantisch ding. Het bijzondere aan de camera is dat hij niet alleen via wifi verbinding kan maken, maar er ook een simkaart in kan. Stel je voor dat de stroom uit zou vallen, dan kan hij op zichzelf nog contact maken door die simkaart. Hij heeft dan zijn eigen 3G- of 4G-verbinding om op terug te vallen. Er is zelfs een apart klein ‘plankje’ met zonnepanelen beschikbaar waarmee je de camera altijd van stroom kunt voorzien. 

Arlo Go 2

Dat laatste is vooral handig als je de camera echt op een redelijk onmogelijke plek hangt. Nu is dat zeker in Nederland ook wel een optie, maar wat als er dan een spin voor je camera gaat zitten? Je moet er uiteindelijk toch op de één of andere manier wel bij kunnen komen. Waarschijnlijk zal het zonnepaneelplankje dan ook niet veel worden verkocht in ons land, maar naar die grote buitencamera is zeker op het platteland waarschijnlijk wel meer vraag.

Je zou hem ook kunnen meenemen op vakantie, want juist omdat hij zijn eigen simkaartje heeft, kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om je caravan te beveiligen. Het voordeel aan de producten van Arlo is dat ze heel ‘do-it-yourself’ zijn, waardoor je ze makkelijk zelf kunt installeren en instellen in een paar minuten tijd. Dat geldt ook voor dit apparaat. Een grote plus is trouwens dat er ook nog een sirene in de camera is ingebouwd, waardoor je bijvoorbeeld een beer die op je caravan af komt kunt laten schrikken, of iets normaler: een inbreker. 

Je kunt bij deze camera de beelden livestreamen naar je telefoon in 1080p en je hoeft daar niet extra voor te betalen. Wil je echter de beelden terugkijken, dan heb je Arlo Secure nodig. Dit is een abonnementsvorm die 2,99 euro kost per maand voor die ene camera (of 10 euro voor zoveel camera’s als je wilt). Hiermee kun je dan 60 dagen beelden terugkijken en dat is heel handig, bijvoorbeeld als bewijsmateriaal als iemand iets van je heeft gestolen.

Arlo Go 2 is nu verkrijgbaar en kost 330 euro.

Lees ook de review van TechGirl Nadi over de Arlo Go 2.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.